Ognjeni zublji

FOTO: Kuhala je krompir, ko se je na balkonu pred njo vsula goreča gmota

Gabrijel Toplak
26. 9. 2017, 20.30
Deli članek:

Natalija Svenšek Grabar, ki je poklicala gasilce, je v hiši kuhala. Z vnukinjo se je odpravila v klet po krompir, ko se je na balkonu pred njo naenkrat vsula goreča gmota.

Gabrijel Toplak
Ogenj je popolnoma uničil zgornje nadstropje.

Precejšnjo škodo sta utrpeli spalnica… … in kopalnica, v kateri je uničen še strop. Neuporabna je tudi električna omarica na hodniku. Stvari iz otroške sobe so uničene odpeljali na deponijo.

efc4a77e63d52c37ad828109d73ee4b8.jpeg

065cca38d90201d9cde709dcdfe23950.jpeg

f10f77ff3ddbed4463bb0bea6b9afab8.jpeg

Družina Svenšek Grabar s Svržnjakove ulice na Ptuju si bo sobotni dan zapomnila za vselej. Okoli 12. ure je, tako pravi policija, nastal dimniški požar, ki se je razširil na ostrešje in celotno zgornjo etažo stanovanjske hiše. Nastala je materialna škoda v višini 80.000 evrov.

Kot je za Novice Svet24 povedal Miran Svenšek, so imeli v zgornjem nadstropju montažne hiše urejene spalne prostore, ogenj pa jim je uniči popolnoma vse. »Pohištvo je neuporabno, zgorelo je tudi veliko oblačil, tista, ki niso, so vsa premočena in neuporabna,« je z grozo v očeh pripovedoval Svenšek. Povedal je, da je zagorelo pri nefunkcionalnem dimniku. Ko je zagorelo, ga ni bilo doma, bila je pa njegova žena. »Stopila je iz hiše na balkon, ko se je pred njo naenkrat iz ostrešja vsul del gorečega stiropora. Ustrašila se je in hčerki naročila, da me pokliče, ona pa je obvestila gasilce,« je dejal Svenšek. V hiši se ogrevajo z drvmi, z ženo pa sta se zdaj preselila v pritličje, starejši sin spi pri dekletu, hčerka pri prijateljici.

ŽIVOTARITA VSE ŽIVLJENJE

Čeprav so ostali brez vsega, ostajajo skromni. »Še vedno smo precej pretreseni. Težko zdaj ocenimo, kaj bi potrebovali, predvsem zato ker se zavedamo, da so drugod tudi ljudje, ki so v večji stiski kot mi in so določenih stvari potrebni bolj kot mi,« je dejal Svenšek in dodal, da z ženo životarita že več kot pol stoletja, zdaj pa sta ostala še brez tega, kar sta si ustvarila.

Gabrijel Toplak
Miran Svenšek

»Na pomoč so nam priskočili tudi sorodniki in sosedje. Na zavarovalnico ne želim čakati, zato si bom čim prej poskušal urediti kredit, da bomo lahko še pred zimo sanirali hišo,« je zaključil Svenšek.