Rusija

Nerodni požigalec: zažgal avto in sebe

lt
15. 9. 2017, 13.30
Posodobljeno: 15. 9. 2017, 17.41
Deli članek:

Policisti čakajo, da bo poiskal pomoč v bolnišnici.

Daily Mail
Mimoidoči skuša preprečiti, da bi se ogenj razširil na sosednji avtomobil.

Ruska policija še lovi nerodnega požigalca, ki je na pokrov motorja parkiranega BMW-ja zlil vnetljivo tekočino in jo zažgal. Pri tem je ni odnesel brez praske, saj so ognjeni zublji zajeli tudi sprednji del njegove majice, kar je ujela varnostna kamera, s pomočjo posnetkov katere sedaj storilca in še njegovega domnevnega sostorilca.

Lastnik avtomobila je policistom povedal, da sumi, da za napadom na njegovo lastnino stojijo nekdanji poslovni partnerji. Detektivi in kriminalisti niso še nikogar aretirali, trenutno namreč čakajo ali bo v bolnišnicah v Khabarovsku na skrajnem vzhodu Rusije kdo poiskal pomoč zaradi opeklin.

Profimedia
Policisti storilca še iščejo.

Potem ko so se na družabnih omrežjih pojavili posnetki bežečega morilca so se pod njimi zvrstile kritike, da ljudje dandanašnji zločin raje snemajo, kakor da bi ga poskušali preprečiti. »Če bi bilo tam več ljudi s posodami za vodo, tedaj bi ogenj nemara ustavili hitreje,« so komentirali ob posnetkih osamljenega moža, ki želi obupano preprečiti, da bi se ogenj razširil na sosednji avtomobil. »Spet se je zgodilo isto, ena oseba nekaj počne medtem ko ga druga preprosto snema,« je komentiral drugi.