Umor odvetnika

Se za temi besedami skriva morilec?

R.T.
15. 9. 2017, 10.15
Posodobljeno: 15. 9. 2017, 10.53
Deli članek:

Na dan umora mladega odvetnika je na družabnem omrežju facebook nekdo objavil nenavaden profil, na katerem se slavi njegovo smrt.

Blic / osebni arhiv
Prijatelji in znanci so o mladem odvetniku Nemanji Stojanoviću povedali, da je bil miren, prizadeven in zelo ambiciozen mladenič, ki se je v kratkem nameraval poročiti.

Kot smo poročali, je bil mladi odvetnik Nemanja Stojanović v sredo sredi noči hladnokrvno umorjen pred svojim stanovanjem v Jagodini v Srbiji. Glede na to, kako je bi zločin storjen, je šlo za načrtovano likvidacijo. Morilec je vanj izstrelil štiri strele, od katerih ga je z enim zadel v trebuh. Zatem ga je še z dvema kroglama ustrelil v glavo, da bi se prepričal o njegovi zanesljivi smrti.

Na družabnem omrežju facebook se je, le nekaj ur zatem, ko je bila objavljena vest o umoru mladega odvetnika, pojavil profil z bizarnimi sporočili, v katerih se skorajda slavi tragično smrt 26-letnika.

“Ponesen z mesečevo senco, je šel mimo zaskrbljen in vljuden. To noč so šelestela drevesa, pojoč pesem žalosti. Vse kar je videl, je bil blisk … Danes je čudovit dan! Nekako bolj čist, bolj svoboden, bolj sproščen, jaz pa polna navdiha in docela romantična.” 

S tem zapisom je na spornem profilu, ki ga zdaj preiskuje policija, nekdo komentiral vest o umoru Nemanje Stojanovića, ki je bila objavljena na spletni strani časnika Blic.

Da je zadeva še bolj bizarna, je oseba, ki se skriva za lažnim profilom, v opisu še zapisala : “Volk ne zahteva ničesar od tebe, razen če ga prisiliš v kot.”

You Tube / zajem zaslonske slike
Tudi oče umorjenega mladeniča, Miroslav Miki Stojanović, je v tamkajšnjem okolju znan in ugleden odvetnik.

Na profilu je še več bizarnih objav, v katerih se slavi smrt mladeniča in namiguje, da je smrt odvetnika povezana z njegovim očetom. Nemanjin oče, Miroslav Miki Stojanović je v tamkajšnjem okolju znan in ugleden odvetnik, ki se je v Jagodino priselil iz Prizrena.

“Kdo se je potegni zame, ko so me odvetniki, sodniki, tožilci, lažne priče izpostavili mučenju? Je kdo odprl moja vrata, ko sem padla v posteljo zaradi vsega? Ne, nihče ni storil tega, vsi so molčali, gledali svoj musculus gluteus maximus. Del mene bo za vedno okovan z bolečino vašega molčanja, oni le nosijo obleke in so videti podobni ljudem, vendar so daleč od človečnosti. Umazan korak in smrad za vedno ostaja za njmi. Kakršno seme posadiš, takšen plod ješ – slabo seme, trpek plod,” je zapisano v eni od objav.

Gre le za neslano šalo ali pa je to sporočilo morilca?

Zadnji zapis na tem profilu je bil objavljen včeraj popoldne in se je glasil: “Lovske, mesarske in pravniške hiše se zatirajo. Ni odveč, da se to ve.” Policija je včeraj prejela prijavo o obstoju tega bizarnega profila, ki je bil kmalu zatem izbrisan z družabnega omrežja, in zdaj preiskuje, kdo se je skrival za njim. 

Motiv umora odvetnika Stojanovića še ni znan. Policija daje velik poudarek poslovanju očeta umorjenega, znan odvetnika Milovana Mikija Stojanovića, je za Blic povedal vir, ki je blizu preiskavi. Preiskava umora poteka v več smereh. Ena od domnev je, da je umor nesrečnega mladeniča opomin in maščevanje njegovemu očetu v povezavi z nekaterimi primeri, ki jih je kot odvetnik v preteklosti opravljal na Kosovu, kjer je večkrat zastopal Albance.

Kot je še povedal vir, “je bil njegov oče kot odvetnik vključen v več kazenskih primerov na Kosovu, zato ga podrobno zaslišali, verjetno takoj po pogrebu njegovega sina." Lahko bi razkril pomembne informacije in sume, ki bodo policijo pripeljali na sled morilcu, na spletni strani piše Blic.