Sosed sosedu

FOTO: Tragičen epilog spora zaradi nekaj pedi zemlje

lt
12. 9. 2017, 20.00
Deli članek:

Petek je pretresel sicer mirno in zaspano občino Šentjur. Oseminosemdesetletnik se je medsosedski spor glede mejnega kamna odločil rešiti kar sam. V dopoldanskih urah je potegnil pištolo in streljal na sosedovo hišo in na njegov avtomobil.

L.T.
Hiši neposredno mejita druga na drugo.

Na srečo v obračunu ni bil nihče poškodovan, temveč je nastala zgolj materialna škoda. Svinčeno zrno je prebilo kopalnično okno, luknja pa je ostala tudi na pokrovu avtomobila. Policija je po incidentu storilcu odvzela prostost in mu zasegla orožje. Kasneje so ga hospitalizirali v psihiatrični bolnišnici, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

L.T.
Oškodovanec je bil z gosti na terasi, ko jim je 88-letnik zagrozil, da jih bo postrelil.

Jabolko spora je bil mejni kamen

Oseminosemdesetletnika je družinska tragedija tako prizadela, da je nad soseda šel s pištolo.

Zgodba ima sicer svojo zgodovino. Izvedeli smo, da sta se soseda sporekla glede mejnega kamna. Storilec naj bi ga pred tremi leti s pomočjo sorodnika geodeta dal premakniti na zemljišče soseda, nakar je ta sprožil sodne postopke, s katerimi je mejnik poskušal vrniti na prejšnje mesto. Obisk odvetnika, ki je 88-letniku in njegovi ženi prišel izročit papirje, naj bi slednjo prizadel do te mere, da naj bi zaklicala, da si raje sodi sama, kakor da gre na sodišče.

Svojo zavezo je pred nekaj dnevi dejansko izpolnila, kar naj bi 88-letniku »dvignilo dekl«, kot se je izrazil naš vir, zato se je odločil vzeti pravico v svoje roke. Kot nekdanji oficir jugoslovanske narodne armade z orožjem ni znal le dobro rokovati, ampak ga je celo posedoval v hiši, za kar je tudi imel dovoljenje.

L.T.
Luknja v kopalničnem oknu, ki jo je napravilo svinčeno zrno.

Pravico je vzel v svoje roke

V petek okoli 11. ure se je nato sprehodil do sosedove hiše in štirim osebam, ki so sedele na terasi, zagrozil, da jih bo ustrelil. Oškodovanci so pred njim zbežali v hišo, možakar pa je po en naboj izstrelil v kopalnično okno, v vrata in osebni avtomobil. Po dejanju je odšel domov, kjer so mu prostost kmalu odvzeli policisti, mu zasegli orožje in odredili pridržanje. Sumijo ga kaznivega dejanja povzročitve splošne malomarnosti.

»Gospodu se ni povsem zastonj snelo,« smo izvedeli pri eni izmed sosednjih hiš. Dva med seboj neodvisna sogovorca sta potrdila, da je oškodovanec znan po svojevrstni provokativnosti. V preteklosti naj bi se ukvarjal s trgovanjem z nepremičninami, zato naj bi bil posebej vešč v »vlačenju ljudi po sodiščih«, pri čemer naj bi bil tudi uspešen. Te informacije smo želeli preveriti pri oškodovancu, vendar je ta zavrnil možnost, da pojasni svoj del zgodbe.

L.T.
Osumljenčeva hiša sameva. Oseminosemdesetletnika so hospitalizirali v psihiatrično bolnišnico.