Pri šoli

Trčil v 11-letno učenko

T.L.
12. 9. 2017, 17.45
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 17.51
Deli članek:

Voznik je na prehodu za pešce trčil v deklico.

Profimedia
Otroci in mladoletniki sodijo v skupino t.i. "šibkejših" prometnih udeležencev.

V ponedeljek se je na prehodu za pešce pri osnovni šoli na Cesti XIV. divizije v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodovala učenka. 

Nekaj minut po 15. uri je 80-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce pri osnovni šoli trčil v 11-letno peško, ki je pravilno prečkala vozišče. V trčenju se je učenka lažje telesno poškodovala. Policisti so neprevidnemu vozniku izdali plačilni nalog.

Policisti ob tem znova opozarjajo voznie: otroci in mladoletniki sodijo v skupino t.i. "šibkejših" prometnih udeležencev in se v prometnih nesrečah zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč. Vsi vozniki motornih vozil kot udeleženci v cestnem prometu se morajo zavedati, da so otroci v prometu nepredvidljivi, da si prometne predpise pogosto razlagajo po svoje, prav tako pa ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila.

Zato morajo biti deležni v cestnem prometu posebne pozornosti preostalih udeležencev, starši pa se morajo zavedati, da se otroci v prometu zgledujejo po starejših; zaradi slabšega predvidevanja razmer v prometu in ocenjevanja hitrosti vozil so pogosto udeleženi kot oškodovanci v prometnih nesrečah.