Naravna smrt

Obtoženi uboja je umrl v priporu

Gabrijel Toplak
10. 8. 2017, 06.33
Posodobljeno: 16. 8. 2017, 17.17
Deli članek:

Pokojni se je znašel v priporu, ker je junija letos pred svojo hišo na Teznem pograbil nož in nenadoma dvakrat zabodel svoje dekle

Gabrijel Toplak
Drama se je dogajala tudi na cesti pred hišo.

Mariborski pravosodni policisti so pred dnevi v priporniški celici našli mrtvega 29-letnega Primoža Bigca z Dogoške ceste v Mariboru, ki je bil osumljen poskusa umora svojega dekleta.

»V soboto smo bili obveščeni o smrti 29-letnika. Na kraju sta bili dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je odredila sodno obdukcijo. V okviru dosedanje kriminalistične preiskave nismo potrdili razlogov za sum storitve kaznivega dejanja. Preiskava se nadaljuje,« je sporočila Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor.

Tožil nad slabim počutjem

Osumljeni, ki je bil odvisnik od mamil, naj bi v priporu poleg metadona jemal še nekaj drugih zdravil. Bigec je dan prej, sporočajo iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, tožil nad slabim počutjem, zato je bil hospitaliziran v UKC Maribor. Tam naj bi, neuradno, ugotovili zastrupitev in ga zvečer vrnili v pripor. Naslednje jutro ob pregledu celice pa naj bi pripornik ves pobruhan negibno ležal na tleh. »Zdravnica je ob prihodu okoli 9.20 ugotovila smrt,« so dodali.

Noči so bolj mirne

Kaj točno se je dogajalo z Bigcem, smo včeraj želeli preveriti na njegovem domu, a so vhodna vrata kljub temu, da je bil nekdo doma (pred hišo je bil parkiran avtomobil), ostala zaprta. Potem ko smo pozvonili, se je izza priprtega okna zaslišal ženski glas: »Kdo ste? Če ste kakšen novinar, odidite!« Sosedje, ki ne želijo biti imenovani, pravijo, da se je število obiskov, odkar je Bigec v priporu, na tem naslovu precej zmanjšalo. »Groza, kaj se mu je zgodilo. Res pa je, da so poslej noči precej bolj mirne,« je dodala soseda. Ta je bila tudi priča poskusu umora 7. junija, ko je Bigec pred hišo svoje 26-letno dekle dvakrat zabodel v prsni koš, a je ta na srečo utrpela le lažje poškodbe.

Dogodek 7. junija je po ugotovitvah policistov povzročil prepir Bigca s prijatelji, ko je na domačem naslovu najprej pograbil stol in začel mahati z njim. Eden iz družbe naj bi ga hitro zatem z ročajem motike udaril po glavi in zbežal skupaj s prijateljem. Bigec naj bi takrat odšel v kuhinjo po nož in se pred hišo znesel nad dekletom. To so videli sosedje in začeli kričati, zato je pobegnil v gozd, kjer je od mlajšega kolesarja zahteval, naj mu izroči mobilni telefon in kolo. Poleg poskusa umora so ga ovadili še zaradi kaznivega dejanja ropa.