Korak za korakom

Prenova kopalnice v vrtcu se je začela!

sr
9. 8. 2017, 21.30
Deli članek:

Velika akcija Male roke za veliko kopalnico je v začetku preteklega meseca vrtcu Polzela prinesla glavno nagrado – popolno prenovo kopalnice.

arhiv Svet24
Prenova kopalnice bo potekala predvidoma do konca poletnih počitnic.

Otroci iz oddelka 12 vrtca s Polzele so s svojo risbico vrtcu prinesli čisto novo kopalnico, za katero bo poskrbelo podjetje TAPRO trgovina, d. o. o.To želi s svojim velikim prispevkom poudariti, kako pomembno je, da se dobro počutimo v svojem okolju, v tem primeru otroci v kopalnici.

Del vrtca star dobrih 40 let

Po besedah ravnateljice vrtca Polzela, mag. Bernardke Sopčič, je del vrtca star dobrih 40 let, zato so prenove še toliko bolj veseli. Pravi, da je prenova za njih kot dobitek na loteriji, saj sredstev za takšne stvari ni nikoli v izobilju, ter jim predstavlja veliko presenečenje in neizmerno veselje.  Na vprašanje, kako so prenovo kopalnice sprejeli otroci, ravnateljica odgovarja: »Tako kot si na vsakem tekmovanju želimo doseči najboljše rezultate in osvojiti medaljo, so tudi naši otroci za svoj izdelek želeli prejeti pohvalo, nagrado. Skupaj s starši in zaposlenimi so navijali za zmago, in ko smo jih seznanili z njo, so se veselili skupaj z vsemi. Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem vsem, ki imajo zasluge za uresničitev.« In kakšen je bil odziv otrok iz oddelka 12, ko so izvedeli, da je njihova risbica zmagovalna risbica? »Ponos, navdušenje, veselje za velik uspeh, ki so ga uresničile tako majhne ročice in ki bo pomagal še manjšim – naslednjim generacijam,« odgovarja Sopčičeva. 

arhiv Svet24
Začetek prenove

Potrebovali bi še več

Leta 2014 so v vrtcu Polzela zaradi prostorske stiske dobili nov in sodoben prizidek k vrtcu, tako zdaj stari del kar kriči po novem. Zelo si želijo energetske sanacije tega dela, saj bi bilo treba sanirati streho, zamenjati stavbno pohištvo s senčili in vrtec oviti v nov topel »plašč«. Ravnateljica je prepričana, da jim bo uspelo: »Korak za korakom vedno pelje do cilja in treba je verjeti v dobro ljudi ter uresničitev želja. Verjamem, da bomo tako nekoč prišli tudi do tega.«