Štirje pogrešani

20-letnik priznal, da je umoril štiri mladeniče

G.G./STA
14. 7. 2017, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

20-letni Cosmo DiNardo iz okolice Philadelphie je v četrtek priznal, da je ubil štiri mlade moške, ki so jih pogrešali dober teden dni.

Okrožno tožilstvo Bucks County
Moril naj bi 20-letni Cosmo DiNardo.

DiNarda so aretirali že v ponedeljek zaradi obtožbe, da je kot zdravljeni duševni bolnik streljal na farmi s puško. DiNardo, ki trpi za shizofrenijo, zaradi duševne bolezni ne bi smel posedovati ali uporabljati orožja. Oče ga je spravil na prostost po plačilu varščine v višini 100.000 dolarjev, nakar so ga kmalu spet zaprli in v četrtek prepričali v priznanje.

Dvajsetletni DiNardo je priznal zločine in preiskovalcem povedal, kje so ostanki trupel. V zameno za priznanje, se je izognil smrtni kazni. Ameriški mediji poročajo, da je DiNardo žrtvam prodajal marihuano na očetovi farmi, nato pa jih je ubil, njihova trupla zažgal, ostanke pa zakopal. Ujeli so ga, ko je skušal prodati avtomobil ene od žrtev.

Izginotje dveh 19-letnikov, Deana Finocchiara in Jimija Tara Patricka, 21-letnega Tom Mea in leto starejšega Marka Sturgisa je okolico Philadelphije razburjalo in skrbelo teden dni. Tožilci naj bi pripravljali še obtožnico za sostorilca, ki pa še ni imenovan. Obenem se bojijo, da bi lahko bilo na farmi zakopanih še več žrtev.