Stikala in prodajala

Jeseničan vstopil v svojo hišo in zagledal neznano damo v krilu

G.G.
13. 7. 2017, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včeraj dopoldan je občan Jesenic vstopil v svojo hišo na Cesti Toneta Tomšiča in bil izjemno presenečen.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V stanovanju je zagledal neznanko, damo v krilu, lepo zagorelo oziroma temneješe polti, staro med 40 in 50 let. Ta se je v tej zagatni situaciji kar dobro znašla. Nemudoma mu je začela tveziti o prodaji in mu ponujati domnevno zanimive artikle, nato pa odšla.

Kako je ta pretkana dama prišla v hišo? Vstopila je skozi odklenjena vrata v kleti, poroča gorenjska policija. Je kaj ukradla? Lastnik ne pogreša ničesar.

Policisti opozarjajo, da gre nedvomno za “modus operandi” malopridnežev, ki stikajo in kradejo po hišah in stanovanjih. "Zato apeliramo na lastnike, naj zaklepajo vrata hiš in stanovanj tudi ko so doma, v odsotnosti naj zapirajo okna, vredne stvari naj pospravijo, ob prodaji ali ponujanju stvari ali storitev od vrat do vrat naj imajo osebe ves čas pod nadzorom, »posle« pa naj iz previdnosti raje opravijo zunaj objekta. Prav tako imajo občani pravico preveriti s kom govorijo in naj v izogib morebitnemu oškodovanju vedno preverijo še okoliščine nudenja določene storitve ali prodaje, obstoj podjetja ali organizacije, za katerega oseba trdi, da ga zastopa ali zanj prodaja stvari ipd.," razloži predstavnik za stike z javnostmi na Policijski uprav Kranj Bojan Kos.

In prav takšne vrste tatvina se je pripetila v sredo v naselju Podlog pri Velikih Laščah. "Na dvorišče so se pripeljali trije neznani moški z belim vozilom. Dva moška sta ostala pri vozilu, tretji pa je pristopil do oškodovanke in jo zamotil s pogovorom. Med tem sta druga dva vstopila v hišo, pregledala prostore in odtujila denar," so pojasnili na PU Ljubljana in dodali, da so se neznanci po dejanju odpeljali, oškodovanka pa je šele po nekaj časa ugotovila, da je bila okradena.