Divje

Zapornik odpeljal policijski avto, zapeljal tudi proti policistu

T.L.
8. 7. 2017, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

40-letnega Celjana bo policija kazensko ovadila zaradi odvzema vozila in preprečitve uradnega dejanja.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Divje je bilo v petek zvečer nekaj po 22. uri v Celju. Celjan (40), ki je je trenutno na prestajanju zaporne kazni v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor in je bil čez vikend na izhodu, je sinoči na Mariborski cesti v Celju odpeljal službeno vozilo policije v trenutku, ko sta policista pomagala udeležencu v prometni nesreči. Policijska patrulja je 40-letnika po nekaj sto metrih vožnje ustavila in mu odvzela prostost.

In kaj točno se je dogajalo? Policista PPP Celje sta sinoči okoli 22. ure odšla na kraj prometne nesreče na Mariborski cesti v Celju (v bližini bencinskega servisa in gostinskega lokala), kjer je voznik osebnega vozila trčil v kolesarja. Ko sta prišla na kraj dogodka, sta vozilo s prižganimi modrimi lučmi parkirala v neposredni bližini gostinskega lokala. Med opravljanjem razgovora s poškodovanim kolesarjem pa je iz gostinskega lokala pritekel 40-letni moški, sedel v vozilo policije in se odpeljal v smeri proti centru mesta.

Zapeljal proti policistu

Ko je pripeljal do križišča z Vrunčevo ulico, ga je ustavila patrulja Policijske postaje Celje, ki je pripeljala osumljenemu nasproti. Ko je policist izstopal iz službenega vozila, je 40-letni voznik zapeljal proti policistu, trčil v službeno vozilo in ga poškodoval po prednjem levem vzvratnem ogledalu ter policista stisnil med vrata in bok vozila, nato pa se je policist uspel izmuzniti in stopiti do voznika ter mu odvzeti prostost.

Osumljenega, ki je bil pod vplivom alkohola, bo policija kazensko ovadila zaradi zaradi suma storitve kaznivih dejanj odvzema motornega vozila in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.