Top flop tedna

Odrinil policista, mu vzel zapisnik, zbežal, padel

ss
26. 6. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Med vodenim ogledom v Muzeju novejše zgodovine v Celju je neznanec moškemu iz žepa ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

9. V Otiškem Vrhu pri Dravogradu so neznanci iz notranjosti ograjenega prostora enega od podjetij ukradli več kosov rabljenih akumulatorjev, električnih vodnikov in otroško kolo. Škode je za okrog 700 evrov.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarjen.

7. V Izoli je nekdo ukradel čoln Mariner 650 Speed, vreden 14 tisoč evrov.

6. V Škalah pri Velenju so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec poskušal vlomiti skozi pritlično okno, pri tem pa je našel ključe vhodnih vrat. Iz notranjosti novogradnje je nato ukradel dva otroška sefa z manjšo vsoto gotovine.

5. V Lipnici je voznik z avtom trčil v konja, ki je nenadoma pritekel na cesto.

4. V okolici Trebnjega so ukradli 50 rabljenih platišč tovornih vozil. Škode je za okrog 500 evrov.

3. Koprski policisti so obravnavali domačina, ki je v lokalu »kričal, vpil in zmerjal goste ter jih pozival k pretepu«. Antijunak je nato v roke vzel pepelnik in ga zalučal v bližnje parkirano vozilo. Ob prihodu patrulje je še vedno divjal, zato so bila zoper njega uporabljena tako imenovana »prisilna sredstva«. Moškemu sledijo plačilni nalogi in ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

2. Gorenjski policisti so obravnavali več prijav voznikov, da se po cesti Šenčur–Lahovče vozi moški na invalidskem vozičku.

1. V Pivki so policisti ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preverili z alkotestom, ki je pokazal, da je možakar za volan sedel nekoliko pijan (0,52 mg/l). Kršitelj pa se z rezultatom ni strinjal, odklonil je podpis, odrinil policista, mu vzel mapo z obrazci in zapisnikom ter stekel proti hiši, kjer pa je padel. Policista sta stekla za njim in ga olisičila. Sledijo mu plačilni nalogi in obdolžilni predlog. (ss)