Incident

Terorizirala Filozofsko fakulteto, zdaj zabodla policista

R.T.
15. 5. 2017, 20.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Žensko so hoteli legitimirati, ona je policista napadla.

STA
Fotografija je simbolična.

Nekaj po 18. uri so v mestu Bilje pri Osjeku zgodil incident, v katerem je bil poškodovan policist. 

Policijo so poklicali na pomoč zaradi ženske srednjih let, ki so jo legitimirali in jo nato privedli v policijsko vozilo, kjer se je zgodil napadk, ko je z ostrim predmetom zabodla policista v vrat. Menda je po roki porezala tudi sebe. 

Hrvaška Nova TV je poročala, da je policista napadla 40-letna Američanka Vanessa R. Gre za žensko, o kateri so iz ameriškege veleposlaništva Hrvaško opozorili, da je zelo nevarna in da je potrebno vsako njeno grožnjo vzeti resno ter se izogibati stikov z njo.

Za Vanesso je zagrebško sodišče 27. marca razpisalo tiralico, saj je več kot pol leta ni nihče našel in se je prosto sprehajala po državi. O Američanki so hrvaški mediji pisali, ker je terorizirala študente in profesorje na zagrebški Filozofski fakulteti. Leta 2015 se je namreč vpisala na jezikovne ure, kjer je vseskozi vzbujala pozornost in na piko vzela eno od lektoric. Vse skupaj je šlo tako daleč, da je Američanki dekan prepovedal vstop na fakulteto. Nesrečni lektorici je nato vsakodnevno pošiljala vulgarna sporočila in pornografske fotografije. Objavljala je njene osebne podatke na internetu, tudi fotografije njenih otrok ter jo zasledovala. Menda je dnevno poslala tudi po 10.000 sporočil. Policisti so jo zdaj opazili in želeli legitimirati, Američanka pa je enega od njih napdala, nato pa v avtu ječala in vpila, so povedale priče za Jutarnji list