Na begu

Strelec iz Vrsarja ima že obsežno policijsko kartoteko

M.K.
8. 5. 2017, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Istrska policija še vedno išče osumljenca za včerajšnji strelski napad na dva uslužbenca v recepciji hotela Pineta v Vrsarju pri Poreču.

PU Istrska
Danijel Brnos je zaradi napada na policiste je že prestajal zaporno kazen, na begu z ukradenim avtomobilom, pa so ga lovili tudi s helikopterjem.

Poročali smo o incidentu pred hotelom Pineta v Vrsarju. Potem ko je moški, domnevno zaradi ljubosumja, ustrelil 19-let staro žensko (bivšo partnerico) in 23 let starega moškega, se je usedel v temnomoder športni avto, domnevno znamke bmw, in pobegnil.  Trenutku, ko je prispelo reševalno vozilo, sta bili obe žrtvi napada še pri zavesti, njune poškodbe pa so bile zelo hude. Gre za poškodbe glave, ramen in prsnega koša. Po zadnjih informacijah, je zdravstveno stanje obeh žrtev stabilno. 

Policija išče 30-letnega Danijela Brnosa Iz Vodnjana, ki je osumljen tega zločina.

Brnos ima že kar zajeten življenjepis na straneh črne kronike. Sredi leta 2013 je bil pravnomočno obsojen na dve leti zaporne kazni, zaradi kaznivih dejanj, ki jih je zagrešil avgusta 2012 v zgradbi istrske policijske uprave, piše Novi list.

Potem ko so ga zaradi groženj aretirali, je na stopnišču zgradbe istrske policijske uprave v Puli odrinil policista, ki ga je vodil v prostore za pridržanje. Pobegnil je iz zgradbe na službeno parkirišče in tekel proti središču mesta. Pot so mu prekrižali dva policista in policistka, ki se je postavila predenj, Brnos pa se je zaletel vanjo in jo udaril v obraz. Potem je nadaljeval z begom, vendar ga je trojici naposled le uspelo obvladati.

Avgusta 2005 se je Brnos znašel na straneh črne kronike, ker je tri dni bežal pred policijo v avtomobilu, ki ga je ukradel v Buzetu. Uspešno se je izognil policijskih patruljam in prevozil Učko, spektakularen lov na ubežnika pa se je zatem nadaljeval še na območju Opatije, kjer je policija uporabila tudi helikopter. Na ubežnika je policija tudi streljala, lov pa se je končal z njegovim prijetjem po treh dneh, še piše Novi list.