Pretresljivo

Našli truplo 6-letne deklice, ki je izginila pred petimi leti

R. T.
2. 4. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Našli so truplo 6-letne deklice, ki je izginila pred petimi leti v ZDA. Deklica Isabel Calis je izginila iz svoje otroške sobe, po tem pa se je začelo množično iskanje. Njeno truplo so našli globoko v gozdu.

Facebook

Policija v ameriškem Tusconu je odkrila posmrtne ostanke šestletne deklice, katere izginotje je bilo zelo podobno izginotju Madeleine McCann. Deklica Isabel Calis je izginila iz svoje otroške sobe pred petimi leti, v njeno iskanje pa je bilo vključenih na tisoče policistov. Njeni posmrtni ostanki so bili najdeni globoko v gozdu že pred mesecem dni, a so jo forenziki šele zdaj uspeli identificirati.

Primer je zelo podoben primeru triletne Madeleine McCann, ki je izginila iz letovišča na Portugalskem pred 10 leti.

Primer je zelo podoben primeru triletne Madeleine McCann, ki je izginila iz letovišča na Portugalskem pred 10 leti. Načelnik policije v Tucsonu Chris Magnus je dejal, da Isabelino truplo ni bilo najdeno po naključju, a zaenkrat še ni znano, kako je umrla. 

»To ni konec, ki smo si ga želeli in na katerega smo upali, a s tem primer še ni zaključen. Intenzivno delamo na njem, kot na vseh, v katerih umre otrok,« je dejal policijski načelnik. Prav tako ni razkril, ali imajo policisti nove osumljence.

Oče je zjutraj ni našel

Isabel so zadnjič videli aprila leta 2012, ko je bila stara 6 let. Njeno izginotje je prijavil oče, ko je zjutraj ugotovil, da je ni v njeni sobi.

Policija nikoli ni razkrila osumljenih za izginotje deklice, ampak je v izjavi za javnost dejala le, da je primer povezan s »sumljivimi okoliščinami vstopa v hišo.« Člani družine so dejali, da so jo zadnjič videli v njeni otroški sobi noč pred izginotjem. Kasneje so razkrili, da je bilo okno dekličine sobe odprto, zaščitna ograja na oknu pa odprta z zunanje strani.

Nekaj dni po izginotju so sosedi za lokalno televizijo dejali, da so zgodaj zjutraj na dan dekličinega izginotja slišali lajež psov in moške glasove pred oknom Isabeline sobe.

Nekaj dni po izginotju so sosedi za lokalno televizijo dejali, da so zgodaj zjutraj na dan dekličinega izginotja slišali lajež psov in moške glasove pred oknom Isabeline sobe. Dejali so še, da niso slišali zvokov, ki bi kazali na uporabo sile ali borbo. Raziskava je takrat pokazala, da je ugrabitelj natančno poznal hišo. Po mesecu dni so policisti potrdili, da so deklico neznanci ugrabili.

Policija in prostovoljci so organizirali več iskalnih akcij, tudi 18 mesecev po izginotju deklice. Policijski načelnih je dejal, da so preverjali kar 2200 možnih sledi.  

Medicinski center v Tucsonu, kjer je zaposlena Isabelina mama, je v imenu dekličine družine podal izjavo za javnost: »Želimo se zahvaliti skupnosti za podporo, ki nam jo je dajala vsa ta leta in ker ni izgubila upanja. Zdaj je naš čas za žalovanje. Prosimo vas za zasebnost,« piše Daily Mail.