Slabi živci

Uničili mesoreznico, saj so v truplu pozabili svinčeno zrno

lt
28. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Španska policija je v stanovanju v Valenciji odkrila tajna pisma, ki razkrivajo, kako so nasledniki zemunskega klana razreševali medsebojna trenja, medtem ko so se skrivali pred policijo.

Profimedia
Luka Bojović je ob Jurišiću izgubil živce. S kladivom ga je dvakrat udaril v zatilje.

Španskim policistom je bilo na začetku leta 2012 sporočeno, da se v državi nahaja Luka Bojović, eden najrazvpitejših kriminalnih šefov na Balkanu. Obenem so jih srbski kolegi obvestili tudi o tem, da bo v državo kmalu prispel njegov zaupnik Vladimir Mijanović. Policisti so se na to pripravili in Mijanoviću sledili, vse dokler jih ni pripeljal do Bojovića.

Profimedia
Za truplo je poskrbel Zver (na fotografiji). Sprva ga je razkosal in skladiščil v hladilniku, nato pa še zmlel v mesoreznici.

Dve leti pred tem je bil v Zagrebu aretiran najsurovejši morilec, ki je delal za Bojovića, Sretko Kalinić, znan tudi kot Zver. Na ulici teče beseda, da je svoje žrtve mučil z elektrošoki, jih pretepal in rezal pri živem telesu. Kalinić je zažvrgolel takoj, ko so ga vtaknili v lisice. Hrvaškim policistom je pojasnil vse podrobnosti, kako je po Beogradu po naročilu Bojovića ubijal kriminalce. Povedal pa jim je tudi zgodbo, ob kateri je tudi vsega hudega vajene kriminaliste oblil hladen pot.

Zemunci so med skrivanjem v Španiji preveč časa preživeli skupaj. Kot cimri po sili razmer so s kokainom našmrkanega pajdaša ubili, njegov spolni ud pa zakuhali v golaž in ga servirali tistemu, ki jim je hodil po živcih, ker se je ves čas negoval z glavnikom. 

Velike ribe v premajhnem stanovanju

Ko je Bojović leta 2009 prevzel vajeti zemunskega klana, je kot nekdanji pripadnik Arkanovih tigrov nemudoma uvedel železno disciplino, da bi poenotil razdrobljeno skupino. Kriminalna združba, ki je leta 2003 ubila srbskega premierja Zorana Djindjića, se je bila po maščevanju srbske države v operaciji Sablja primorana skrivati v tujini, kjer so se velike ribe drenjale v premajhnem stanovanju. Med njimi je bil tudi Milan Jurišič, ki je svoj čas celo sodeloval v atentatu na Djindjića. Zemunci so pod Bojovićem le krajši čas tolerirali Jurišićevo kokainsko razvado. Ko je leta 2009 v madridskem stanovanju začel histerično kričati, je Bojoviću dokončno presedlo.

S kladivom ga je dvakrat udaril v tilnik in nemudoma usmrtil, poroča portal Krik. Nato je Kaliniću naročil, naj poskrbi za truplo. Zver si je zavihala rokave in Jurišića sprva razkosala, nato pa dele njegovega telesa, zavite v časopisni papir, zložila v hladilnik. Dan kasneje je Kalinić začel z njimi krmiti električno mesoreznico, pri tem pa pozabil, da je Jurišiću od stare rane v telesu ostalo svinčeno zrno. To se je zataknilo med zobnike mesoreznice in jo nepopravljivo uničilo. Zver ni imela druge izbire, kot da se odpravi po nakupih in prinese novo mašino za faširanje mesa.

Profimedia
Jurišićev oné so zakuhali v golaž in ga servirali Budali (na fotografiji). Ta jim je hodil po živcih, ker si je ves čas urejal pričesko.

Medtem ko se je mudil med policami, se je Kalinić domislil tudi rešitve za kosti – nabavil je žago za rezanje drv. Jurišičeve lobanje se je malce po domače lotil kar s kladivom in kosti odvrgel v reko Manzanares v Madridu, kjer so jih kasneje po njegovih napotkih našli policisti.

Za umor Jurišića se je pred španskim sodiščem zagovarjal Budala, ki je dobil 21 let zapora. Bojović je glede umora opran krivde. Je pa ugotovljeno, da je poneverjal dokumente in posedoval strelno orožje, za kar so ga leta 2014 za 18 let poslali na hladno. 

Iz penisa naredili golaž

Pisma opisujejo tudi groteskno šalo, s katero so se Vladimirju Milisavljeviću, znanemu tudi kot Vlada Budala, maščevali za njegovo gizdalinstvo. Jurišićev penis in prostato so zmleli in ju zakuhali v golaž, ki so ga nato servirali Budali. Živciralo jih je namreč, da Budala tako skrbi za svoj videz in ima vedno urejeno pričesko. Kakšen je bil epilog šale in kako jo je Budala sprejel, v pismih ni zabeleženo. 

Twitter
Jurišić je svoj čas sodeloval pri atentatu na Djindjića, ubili so ga pajdaši, ki jih je spravljal ob živce zaradi svoje odvisnosti od kokaina.