Šok za Prevca

FOTO: Razgreti Žiga poljubil našega orla

Carmen Leban
27. 3. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Planica je tudi letos blestela v vsem svojem sijaju, in čeprav našim skakalcem letos ne gre najbolje, jim zvesti navijači še vedno stojijo ob strani.

arhiv Svet24
Navijačev poljub za našega orla

Je pa za to, da so tekle solze, čeprav ob pomanjkanju vrhunskih rezultatov solza sreče ni bilo, poskrbel strasten navijač, ki se je odločil, da bo Petra Prevca poljubil.

Orla spremljal tudi Zavec

Štiridnevni dogodek, ki je za Slovence nacionalni praznik, tudi letos ni razočaral. Lepo vreme – z izjemo včerajšnjega dne, ko jo je nekoliko zagodel veter in so tekmovanje predčasno prekinili – je v Planico privabilo številne obiskovalce, med katerimi je bilo tudi veliko znanih Slovencev.

Na svojevrsten dogodek in ogled tekme nas je v petek v Planico povabil Manner. Prav posebno doživetje je bilo, ko smo si lahko dogajanje v Planici ogledali iz sodniškega stolpa. Manner je sicer letos gostil našega boksarskega šampiona Dejana Zavca, ki je bil nad smučarskimi skoki navdušen.

Presenečenje za Prevca

V soboto, ko je bilo v Planici kar 27 tisoč obiskovalcev, ki so nestrpno pričakovali odmeven rezultat naše slovenske vrste v ekipnem tekmovanju, pa je za svojevrstno presenečenje poskrbel kar navijač. Triindvajsetletni Žiga Papež, se je odločil, da bo preskočil ograjo in Petru Prevcu izkazal naklonjenost s poljubom. Gre za sina našega nekdanjega vrhunskega kolesarja Sandija Papeža, ki mu je sin tudi povedal, kaj namerava narediti. Ta je samo odvrnil, da je norec, a se je kljub temu nasmejal do solz. Presenečeni Peter je preprečil, da bi poljub dosegel ustnice, in nepovabljenega navijača samo vprašal, kaj dela v ciljnem izteku. Nadobudni oboževalec, ki je pred kratkim diplomiral na fakulteti za šport, je pojasnil, da se v prostem času ukvarja s komedijantstvom in snemanjem skritih kamer. Na ta račun pa želi z objavo nenavadnih posnetkov po vzoru nekaterih tujcev tudi nekaj zaslužiti.