Grozljiva najdba

Nabiral je koprive, našel pa truplo brez glave

R.T.
17. 3. 2017, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V srbski prestolnici in širše odmeva najdba trupla brez glave ob eni od mestnih vpadnic.

Profimedia
Truplo je po naključju našel nabiralec mladih kopriv.

Naključno mimoidoči občan, je včeraj sredi dneva, nedaleč od Ibarske megistralne ceste in blizu pokopališča Orlovača v Beogradu, našel razpadajoče truplo moškega, starega okrog 50 let.

Po prvih ugotovitvah, je truplo tam razpadalo že dalj časa. Pri njem niso našli osebnih dokumentov, glava je ležala približno pet metrov proč od trupa, deli rok pa so bili raztreseni naokrog.

Truplo je po naključju našel nabiralec mladih kopriv.

"Ta dan si bom zapomnil dokler bom živ. Bilo je strašljivo. Nabiral sem mlade koprive, ko sem pet metrov pred seboj zagledal truplo. Najprej sem opazil samo črno jakno in hlače. Pomislil, da gre za lutko, potem pa sem videl da so hlače na zadnji strani nekoliko spuščene in da gre za telo, ki leži na trebuhu. Izgledalo je, kot da mu je roke razneslo v eksploziji. Glave sploh nisem videl," je nerečni najditelj povedal novinarjem lokalnih medijev.

Ko je dojel, da je našel truplo, je bil zelo šokiran.

"Nič več me ni zanimalo, takoj sem poklical policijo. Niti na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se mu približal ali pa poisakl glavo. Nikoli več ne bom šel tja," je še povedal pretreseni najditelj.

Po trditvah dobro obveščenih virov, ki se sklicujejo na prve ugotovitve policijskega ogleda kraja, gre najverjetneje za samomor. Zelo možno je, da je prišel tja, aktiviral bombo in umrl v eksploziji, kasneje pa so truplo oskrunile še divje živali.

Več podrobnosti bo znanih po obdukciji in končani preiskavi.

Po pripovedovanju prič, pa so bili prizori na kraju, kjer so našli razpadajoče truplo, pretresljivi tudi za bolj izkušene kriminalistične inšpektorje in forenzike, še piše Telegraf.rs.