Rodila se je zvezda

VIDEO: Najpomembnejši dan v karieri, Olly pa kar »po svoje«

S.R.
17. 3. 2017, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na največji razstavi psov na svetu je letos zablestel najdenček pasme Jack Russel terier.

Blue Cross

Olly ljudem ne bo ostal v spominu zgolj zaradi svoje razposajenosti pred televizijsko kamero, njegova zgodba skriva precej več od ljubkega padca.

Blue Cross
»Zagledala sem ga, vendar je bil že oddan drugi družini, ki naj bi ga prevzela konec tedna. Ko sem jih v ponedeljek poklicala preden so sploh odprli, so mi znova povedali, da je rezerviran. Vendar ko so preverili seznam, je bil rezerviran na moje ime! Družina se je odločila, da ga ne bo vzela, jaz pa sem bila druga na vrsti!« navdušeno opiše Karen.

Petletni Olly je postal mednarodna zvezda, ko se je s prevelikim navdušenjem lotil pasjega poligona in se odločil, da bo nastop oddelal kar »po svoje«. Že pri prvi prepreki je bilo jasno, da Olly nekaj pripravlja, pri čemer ni nič kazalo, da bi mu bilo kaj mar za ure in ure vloženega dela.

Vendar njegovi komični vložki ne povedo celotne zgodbe. Komaj nekaj tednov starega so ga lastniki kot vrečo bolh zapustili pred vrati društva za zaščito živali The Blue Cross v britanskem mestu Hertfordshire. Od tam ga je pot vodila v topel dom zdajšnje lastnice Karen Parker

Olly vadi že od svojega prvega leta starosti, vendar ima težave pri nastopih pred večjo množico, kjer se rad sprosti, pri tem pa pozabi na vse pridobljene veščine.

»Na treningih vse vaje izvede z odliko, vendar na nastopu popolnoma izgubi glavo. Kar odklopi se! Enkrat mu je že skoraj uspelo, vendar je dve prepreki pred koncem uzrl drugega psa in ga šel pozdravit. To je bilo to,« razlaga Karen, ki meni, da vsak človek v življenju potrebuje svojega Ollyja.