Očitno se nekateri požvižgajo

Eksplozivni sredstvi sredi Maribora

T.L.
9. 1. 2017, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Meni nič, tebi nič sta sredi dneva in sredi ulice ležali doma narejeni eksplozivni sredstvi. Kaj če bi nanju naletel otrok ali mladostnik?

PP Maribor II
Zelo močni petardi - topovska udara, sta bili zaviti v papir

V nedeljo so tik pred 12. uro policiste občani obvestili, da so pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva - najverjetneje - topovska udara, ki sta bila zavita v papir. Policisti so ugotovili, da gre za dve eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. Bombni tehnik je nato ugotovil, da gre za dve doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, ki sta zaviti v papir. Ob tem policija poudarja, da je takšno eksplozivno oziroma pirotehnično telo močnejše od topovskega udara. Bombni tehnik je eksplozivni sredstvi odnesel na uničenje. 

"Kljub mnogim, zelo nazornim opozorilom zdravnikov, policije, medijev, društev za zaščito živali in še mnogih drugih ter tudi posameznikov, do kakšnih posledic lahko privede rokovanje s takimi predmeti, še posebej domače izdelave, se očitno nekateri še vedno lahkomiselno požvižgajo na to," danes pišejo iz policije. Zato še enkrat ponavljajo, da so lahko posledice uporabe takšnih sredstev nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo naša življenja. "Niti pomisliti pa nočem na posledice, če bi tako sredstvo našel kak otrok ali mladostnik in bi jih zaradi svoje neizkušenosti nehote aktiviral," je ob tem zapisal predstavnik za odnose z javnostmi Miran Šadl

##IMAGE-481452##