33-letna pevka

Jelena je mislila, da sova naznanja smrt njene matere. Naslednji dan je bila umorjena

J.P.
9. 1. 2017, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Da je smrt trkala na vrata družine Marjanović, je pokojnica vedela že večer pred brutalnim umorom.

Profimedia
Niti pomislil ni, da bi sova lahko naznanjala smrt njegove žene.

2. aprila lani, nekaj minut po polnoči, je v studiu s soprogom Zoranom Marjanovićem snemala skladbo, ko je zaslišala sovo, ki se je oglasila s strehe.

»Moja Jelena je vadila, ko je zunaj zaslišala ptico. Povedala mi je, da je to sova. Slišati je bilo kot žalovanje. Bolj kot vse na svetu sem si jo želel pregnati. Ona pa mi je rekla: 'Ne moti je. Če jo preženeš, nas bo doletela nesreča',« je povedal Zoran. Njen nasvet je upošteval. »V nekem trenutku mi je Jelena rekla, da v njenem kraju verjamejo, da ta ptica naznanja smrt.« Bala se je, da ji bo umrla mati, saj je bila hudo bolna. »Ostal sem tiho, ker sem vedel, kako je bila navezana na mamo in koliko ji je pomenila,« je še dejal Zoran.

Zoran pesmi, ki jo je prepevala tistega usodnega večera, še ni končal. Ne ve, kdaj jo bo. Kot je dejal, ima željo, a nima moči.

Niti pomislil ni, da bi sova lahko naznanjala smrt njegove žene.

Ni je bilo

»Vztrajala je, da gre tistega dne teči. Ko zaradi gneče ni mogla teči ob stezi Labodjega jezera, se je odločila, da gremo na nasip. Do tja se je peljala, jaz pa sem v naročju držal hčerko. Pustila naju je, da se igrava, in šla teči. Dogovorili smo se, da prideva do druge rampe. Ni je bilo; klical sem jo, ni se oglasila. Takoj sem poklical policijo. Mislil sem, da je bila ugrabljena. Ljudem se utrne marsikatera ideja. Mislijo, da imamo zaradi studia denar, da si lahko privoščimo odkupnino,« je povedal. Ni je bilo. Tudi devet mesecev pozneje Zoran ne more razumeti, kako da je tistega dne niso našli.

Imela je 33 let.

Ne spominja se

Pred časom smo poročali, da so policisti identificirali morilca pevke Jelene Marjanović Krsmanović, ki je bila 2. aprila lani umorjena na nasipu v Borči. Vir blizu preiskave je razkril, da naj bi morilec trpel za eno od najtežjih osebnostnih motenj – bil naj bi razcepljena osebnost. To naj bi bil razlog, da se storilec svojega dejanja ne spominja in da mu je uspelo prepričati poligraf.