»Čisto zlo«

VIDEO: Pogumna mati, ki jo je živo zažgal nekdanji partner

S.R.
17. 12. 2016, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spregovorila je Judy Malinowski, ki jo je živo zažgal njen nekdanji partner Michael Slager. Svojega napadalca je opisala kot »čisto zlo,« hkrati je vse druge ženske, ki so v razmerju žrtve zlorab, pozvala, naj čim prej poiščejo pomoč.

Youtube
Judy se bo morala z bolečino, operacijami in duševno travmo boriti do konca življenja.

33-letno Judy Malinowski je avgusta 2015 na bencinski črpalki v mestu Gahanna njen nekdanji partner polil z bencinom in prižgal. Vse od tega krutega dogodka pa leži v bolnišnici. Njene poškodbe so bile tako hude, da se na sodišču ni mogla soočiti z napadalcem, pričevanje je tako podala iz bolnišnične postelje.

41-letni Michael Slager je trdil, da je bil ogenj posledica nesreče, hkrati se ni izrekel o krivdi, sprejel pa je kazen, ki mu jo je naložilo sodišče. Prejšnji teden so ga zaradi hujšega telesnega napada, požiga in posesti sredstev za izvršitev kaznivega dejanja tako obsodili na 11 let zapora, vendar bi lahko bila sodba spremenjena v umor, če bi Judy, ki je med drugim preživela tudi raka, za posledicami poškodb v prihodnosti umrla.

Njena mati Bonnie Bowes je pravi, da želi Judy vsem sporočiti, da je verbalno nasilje prvi korak do fizičnega nasilja. Dejala je še, da je tako Judy kot njena otroka s tem zločinom doletela kazen, ki bo z njimi do konca življenja. 

Judy je napad preživela s hujšimi opeklinami po več kot 80-odstotkih telesa, obraz ima popolnoma izmaličen, izgubila pa je tudi obe ušesi in nekaj prstov. Še vedno se ji niso pozdravile velike rane na hrbtnem predelu, ne more se premikati, hkrati pa brez pomoči anestezijskega ventilatorja sama ne more dihati.

»Ne morem verjeti, da je človek lahko tako zloben, samo stal je tam in ničesar ni ukrenil,« je dejala televizijsko hišo NBC4i. Dodala je, da je pogosto mislila, da tako ne more več živeti, ker so bolečine prehude. Druge ženske v nasilnih razmerjih poziva, naj poiščejo pomoč in od partnerja čim prej zbežijo.