Poročeni plenilec

Srbski pedofil ugrabil in posilil nemočno deklico

uk
15. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Starši si ga ne upajo prijaviti, saj se bojijo njegovega maščevanja.

Profimedia
V Srbiji se že dlje časa srečujejo z nasiljem nad ženskami in otroki. (Fotografija je simbolična)

Sedemindvajsetletni pedofil je bil že v preteklosti znan po nasilnih dejanjih. 

Policija je aretirala 27-letnika iz Aleksinca (Srbija) zaradi suma posilstva 14-letne deklice. Dodeljen mu je bil 30-dnevni pripor. Starše skrbi, da se jim bo 27-letnik zaradi aretacije maščeval, zato si proti njemu ne upajo vložiti tožbe. Po prvih informacijah je moški deklico ugrabil in jo odpeljal k sebi domov, kjer jo je posilil, želel pa jo je tudi prisiliti, da bi se poročila z njim. Na srečo je deklici uspelo zbežati, medtem ko je pedofil zaspal.

Ima ženo in otroke

Moški je deklico zvlekel v avtomobil sredi mesta in jo nato zadrževal vso noč.

Starši nesrečnega dekleta so povedali, da moškega sicer bežno poznajo. »Kolikor vem, ima ženo in otroke ter je nasilen tudi do njih. Znan je po svoji nasilniških izgredih,« je povedala njena mati. Moški je deklico napadel v Aleksincu, ko je bila na trgu s svojo mlajšo sestro. Zagrabil jo je in odvlekel v avtomobil. Ko je njena mlajša sestra prišla domov, je bila tako prestrašena, da staršem ni povedala, kaj se je zgodilo. Šele proti jutru je njen oče videl, da je ni v postelji, in jo je začel iskati.

Prestrašeni starši

Profimedia
Starši se bojijo, kaj se lahko zgodi, če bodo moškega izpustili na svobodo.

Starši so povedali, da se bojijo za svoja življenja in življenja svojih hčerk, saj obstaja možnost, da bodo moškega izpustili in se bo branil s svobode. Deklica je sicer svojega napadalca že identificirala, toda v preteklosti so nasilnežem tako nad ženskami kot otroki v Srbiji hitro pogledali skozi prste. Očitno pa se nasilnega pedofila ne bojijo le starši, ampak tudi sovaščani, saj si za srbske medije nihče od njih ni upal spregovoriti. V Srbiji se v zadnjem času srečujejo s povečanim številom napadov na ženske in otroke.

Strokovnjaki poudarjajo, da to ne pomeni, da je primerov več, temveč le, da si več žensk in otrok upa nasilje prijaviti. Tudi organi pregona so bili zaradi tega precej na udaru, saj mnogo primerov niso jemali resno, storilci pa so se brez večjih težav izognili kaznim. Na njih zdaj z vso močjo pritiskajo tako javnost kot tudi srbski mediji, saj imajo vsi tega očitno dovolj.