Zanikata

Sta Pici & Pero skakala po marici? "Možne so tudi znanstvenofantastične sodbe"

G.G.
18. 11. 2016, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mojstra potegavščin Pici in Pero se morata na okrajnem sodišču v Ljubljani zagovarjati zaradi očitka, da naj bi pred diskoteko Top Six v središču Ljubljane skakala po policijskem vozilu.

Svet24
Pici in Pero morata obiskovati ljubljansko okrajnem sodišču.
Sojenje se bo nadaljevalo 27. decembra. 

Tožilstvo jima očita, da sta 10. oktobra lani povzročila za okoli 500 evrov škode na policijskem avtu. Vse skupaj pa sta nato objavila na facebooku.

Obdolžena 24-letna Ljubljančana Aleksandar Repić, alias Pici, in Pero Martić očitke zanikata. »Po krivem naju obravnavajo in nama očitajo stvari, ki jih nisva naredila. Veva, da živimo v pravnem sistemu, v katerem so možne tudi znanstvenofantastične sodbe, tako da ne glede na izid ne bova presenečena ali šokirana,« sta izjavila za Svet24.

Martić je v zagovoru na sodišču povedal, da ni niti skakal niti pisal po avtu. Posnetek je na osebnem facebooku profilu objavil, ker pač tam objavlja, kar se mu zdi zanimivo, našel pa ga je nekje na spletu, kje točno, se ne spomni več. V času, ko naj bi storil kaznivo dejanje, je bil v diskoteki skupaj s prijatelji, v spominu pa ima edino svojega pajdaša Repića. »Ves čas smo bili v diskoteki, vedno ostanemo do konca, z varnostniki gremo ven,« je pojasnil.

Kaj je na sodišču povedal Pero, kaj predlaga Repićev zagovornik? Več si preberite v jutrišnji tiskani izdaji časnika Svet24.