Konec slave?

Vrag odnesel šalo: Pici & Pero končala na sodišču

ss
17. 11. 2016, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bo tudi v njunem primeru tako kot pri kmetu Fakiju vrag odnesel pet minut slave?

M24
Tožilka je Repiću v zameno za priznanje krivde ponudila tri mesece zapora, Martiću pa osem mesecev pogojnega zapora.

Spletna šaljivca Aleksandar RepićPici in Pero Martić se pred ljubljanskim okrajnim sodiščem branita pred očitki poškodovanja tuje stvari oziroma povzročanja škode s skakanjem po službenem vozilu policije.

V začetku septembra ob prvem srečanju v hramu pravice Pici in Pero očitkov nista priznala.

Danes, ob 14. uri, je za 24-letnika na ljubljanskem okrajnem sodišču razpisano nadaljevanje sojenja. Tožilci jima v obtožnem predlogu očitajo poškodovanje tuje stvari po I. in II. odstavku 220. člena kazenskega zakonika, ki za omenjeno kaznivo dejanje predvideva denarno kazen ali zapor do dveh let, če pa je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let. Fanta naj bi se oktobra lani povzpela na policijsko vozilo, po njem hodila in nanj z ostrim predmetom napisala pi***.

Očitke so si izmislili

V začetku septembra, ob prvem srečanju v hramu pravice, je tožilka Repiću v zameno za priznanje krivde ponudila tri mesece zapora, Martiću pa osem mesecev pogojnega zapora. Pici in Pero pa ponudbe nista sprejela, saj očitke zavračata. Kot sta pojasnila že pred časom v ekskluzivnem pogovoru za Svet24, so jima neki sivi liki podvig "podvalili".

5 let zapora

je zagrožena kazen za poškodovanje tuje stvari, če je povzročena škoda velika.

Rada bi razsvetlila Ljubljano

Kot smo že pisali, sta 24-letnika slovensko spletno javnost nase prvič opozorila med božično-novoletnimi prazniki leta 2013, ko sta si v garaži LPP izposodila mestni avtobus in ga zapeljala kakšnih 100 metrov, vse skupaj pa posnela in objavila na facebooku. Med njune večje prve podvige spada še nočni obisk živalskega vrta, pranje avtomobila z razbitimi okni in odrezano streho, pred kratkim pa sta gospodo razburila z napovedjo, da bosta letos namesto župana prižgala novoletno razsvetljavo v najlepšem mestu na svetu.

arhiv Svet24
novoletna ljubljana

Junaka facebooka

Repić in Martić snemata že kakšnih 10 let, zablestela pa sta šele z razvojem družbenih omrežij. Facebook od pred kratkim omogoča, da lahko v živo predvajate podvige, ki jih spremlja do 150.000 uporabnikov. Njun prvi večji projekt, ki sta ga predvajala v živo, je bil obisk hiše tekmovalcev Big Brotherja maja letos.