Krvava Slovenija

Sin vzel pištolo, s katero je bil ustreljen njegov oče

mr
17. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Mervanu Šljivarju, obtoženemu poskusa uboja Fadila Ferhatovića.

MUP USK
Šljivarja s tiralico iščejo bosanski organi pregona zaradi domnevne vpletenosti v umor Nedžada Kličića, ki se je v noči na 14. september 2014 zgodil v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu.

Strelski obračun se je zgodil 23. januarja okoli 23. ure pred gostinskim lokalom Sombrero v Fužinah.

Mervan Šljivar (35) in 51-letni Fadil Ferhatović sta se po navedbah tožilstva 23. januarja okoli 23. ure pred lokalom Sombrero v ljubljanskih Fužinah zapletla v strelski obračun, ki sta ga sicer oba preživela, vsak s svojo obtožbo ...

Šljivarju tožilci očitajo poskus uboja Ferhatovića, slednji pa je na zadnjem naroku konec oktobra priznal očitek povzročitve hude telesne poškodbe Šljivarju, za kar je bil obsojen na 10 mesecev zapora.

Sodba Ferhatoviću pravnomočna

Sodba je te dni postala pravnomočna, tako da ima Ferhatović zdaj v postopku zoper Šljivarja status oškodovanca in bo predvidoma zaslišan že na prihodnji obravnavi 6. decembra. Na prostor za priče pa bo takrat (med drugimi) predvidoma pristopil tudi Ferhatovičev mladoletni sin, ki je po dogodku pobral pištolo, s katero je bil ustreljen oče, jo skril v mamin avto, naslednji dan pa so se z orožjem oglasili na policijski postaji.

Sojenje Šljivarju se bo nadaljevalo 6. decembra.

Strelski obračun zaradi klofute

Kot smo že poročali, naj bi Šljivar kritičnega večera s češko zbrojevko kalibra devet milimetrov, ustrelil Ferhatovića v trebuh, Ferhatović pa z neznano pištolo kalibra 7,65 milimetra, ki je preiskovalci nikoli niso našli, Šljivarja v zgornji del stegna. V dogajanje je bilo sicer vpletenih več še vedno neznanih oseb z ene in druge strani, v lase pa naj bi si skočili zaradi nekaj ur starejšega spora med Šljivarjem in prej omenjenim Ferhatovićevim sinom pred nekim lokalom na Kotnikovi ulici, ko naj bi Šljivar mladoletniku prisolil zaušnico.

Kri je sprala nekatere dokaze

Na včerajšnjem naroku je sicer pričal kriminalistični tehnik Gorazd Pezdir, zaposlen v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju (NFL), ki je vztrajal pri navedbah iz preiskave, kjer je spregovoril o sestavi strelskih delcev, najdenih pri obeh vpletenih. Pri Šljivarju so preiskovalci našli razmeroma malo strelskih delcev, po Pezdirjevih navedbah najbrž zato, ker je bil precej bolj krvav kot Ferhatović, zaradi česar so se strelski delci izgubili, pa tudi na urgenci je bil Šljivar deležen bolj temeljite oskrbe kot Ferhatović.