BEZENA

Družina Švajger četrtkovega večera ne bo pozabila

Gabrijel Toplak
13. 11. 2016, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Potem ko so zagorele saje v dimniku gospodarskega objekta, se je zaradi visoke temperature vnela tudi izolacija ob dimniku. Sosed, ki je pravočasno opazil dim iz gospodarskega objekta, je poklical gasilce.

Facebook
Požar so pogasili gasilci PGD Bistrica ob Dravi in Ruše.

Pretekli četrtkov večer si bo družina Švajger iz naselja Bezena v občini Ruše zagotovo zapomnila za vselej. Nekaj pred deveto zvečer so zagorele saje v dimniku gospodarskega objekta, zaradi visoke temperature pa se je vnela tudi izolacija ob dimniku in ostrešje. Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Bistrica ob Dravi in Ruše.

V objektu so imel spravljeno seno in nekaj kokoši.

Ruški občinski gasilski poveljnik Drago Strnad je dejal, da požar ni ogrožal nobenega življenja, saj se je razvil v razmeroma nizkem objektu, ki ga je domačin iz Bezene uporabljal zgolj za hrambo manjše količine sena, v njem pa je imel tudi kokoši. »V objektu je bila peč, s katero si je s centralnim ogrevanjem grel tudi bližnje stanovanje,« je pojasnil Strnad in dodal, da gre zahvala za pravočasno intervencijo predvsem sosedu, ki je opazil dim in takoj poklical gasilce. Vzrok za požar je Strnad po svoji neuradni oceni pripisal odvečnim sajam v dimniku, ki je bil narejen iz posebne jeklene konstrukcije. »Hkrati se ogrevajo na kurilno olje in drva, zato se je dimnik po naši oceni pregrel in povzročil vžig,« je dejal Strnad.