Povratnik Faki

Zmagovalec kmetije spet v rokah policije

G.G./M.R.
11. 11. 2016, 12.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Lanski zmagovalec resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek Fahrudin Čaušević Faki se na kmetiji ni naučil poštenja. V sredo je po naših informacijah spet zakrivil kaznivo dejanje.

Marko Vavpotič
Faki je potreboval več.

Faki ima na vesti rop iz aprila 2014, zaradi katerega mu že sodijo, v sredo pa naj bi spet nekaj ušpičil. Tako so njegovo početje ubesedili na ljubljanski policijski upravi: »V sredo nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni o vlomu v garažo na Cesti dolomitskega odreda v Ljubljani. Pri pregledu neposredne okolice kraja dejanja so izsledili in prijeli 32-letnika in mu odvzeli prostost. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je 32-letnik skupaj s še dvema neznanima osumljencema vlomil v garažo, skozi katero so vstopili v notranjost stanovanjskega bloka in nato vlomili še v stanovanje. Pri tem so bili zaloteni s strani enega od oškodovancev, ki so ga poškropili s solzivcem.«

Ker so ga policisti za začetek nagradili s policijskim pridržanjem, ga danes ni bilo na obravnavi za rop, ampak je šel na »obisk« k preiskovalnemu sodniku.

Na obravnavi pa je bil njegov brat Mirsad Čaušević, ki je priznal krivdo v zameno za dve leti zapora. Fakiju, ki se je za danes opravičil, bodo še sodili.

Oba obdolženca sta državljana BiH s stalnim prebivališčem v Sloveniji, Fahrudin pa je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi poskusa goljufije decembra 2013, in sicer na pet mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let, ki se mu je iztekla konec maja letos, tako da je rop in vlomno tatvino izvršil v času preizkusne dobe, kar mu sodniki, enako kot sredin podvig, zagotovo ne bodo šteli v prid.