LJUBOSUMJE

Kar tako umoril dva človeka

uk
30. 10. 2016, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaška policija je aretirala moškega, ki ga sumijo, da je v četrtek umoril dva moška, stara 67 in 42 let. Kot kaže, je morilec ubijal zaradi ljubosumja.

Arhiv Svet24
To je eden najhujših zločinov na območju Zagreba v zadnjih letih.

Zagrebško Dubravo je v četrtek pretresel dvojni umor. Za zdaj neimenovani moški je namreč z nožem umoril 67-letnega moškega in nato še njegovega 42-letnega soseda. Na policiji so sporočili, da so moškega aretirali že v četrtek zvečer, a za zdaj ne želijo razkriti njegove identitete.

Umor

Podrobnosti za zdaj niso znane, a kot kaže, je morilec malo pred peto uro popoldne prišel najprej do 67-letnega moškega in ga večkrat zabodel z nožem. Na pomoč mu je prišel 42-letni sosed in napadalec je umoril še njega. Vse kaže, da naj bi šlo za Vlada Plešeja (67) in Ivico Pilija (42). Oba naj bi napadalec umoril z nožem. Po napadu so očividci videli, kako je hišo zapustil mlajši moški.

Moril naj bi tudi zaradi tega, ker sta zbežala z njegovim otrokom.

Napadalcev več?

Sosedje so povedali, da so pred napadom videli skupino mlajših moških, ki so se pripeljali z avtom v ulico. Grozili so in trobili, iskali pa naj bi Plešejevega sina. Nekaj časa so ga iskali, nato pa so se odpeljali. Za zdaj sicer kaže, da je bil morilec le eden, a očitno je imel s seboj tudi prijatelje.

Motiv za umor

Po nekaterih informacijah naj bi morilca nekdanje dekle »varalo« s Plešejevim sinom. Nekaj dni pred tem sta namreč sin in dekle odpeljala otroka, ki ga ima z morilcem, iz vrtca in zbežala neznano kam. Policija oba išče zaradi ugrabitve. Morilec je nato odšel do hiše Vlada Plešeja, in ko ni našel njegovega sina, je zabodel pač očeta.