PRETRESLJIVA IZPOVED

Ubil otroka, sodil sebi

lt
1. 10. 2016, 07.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Amra Djedović je otroka poslala na obisk k svojemu bivšemu partnerju, nato je izvedela, da ju je ta ubil in skušal soditi še sebi.

Twitter
Med vožnjo proti Tuzli je Amra izvedela, da sta otroka mrtva.

Amra Djedović je vso sredo klicala svojega bivšega moža Nesada, ki se ji ni javljal na mobilni telefon. Ko je izvedela, da poseduje pištolo, se je zbala za svoja otroka. »Klicali so me v sredo zjutraj in vprašali, ali lahko vidijo otroka. Tega nisem nikoli prepovedovala, vendar hčerka za očeta preprosto ni več hotela slišati, potem ko se je ponovno poročil. Kljub temu sem otrokoma dovolila, da gresta, saj ju je želela videti tudi tašča Nesiba, s katero pa sem v odličnih odnosih,« pravi pretresena mati mrtvih otrok.

V sredo zvečer je poklicala taščo, saj se ji bivši mož ni javljal, vendar tudi ona ni vedela, kje sta otroka. »Ko sem zadnjič klicala, se je javila ženska, s katero se je Nesad poročil. Slišala sem, da ji je nekdo v sobi rekel: 'Z njo ne razglabljaj.' Vprašala sem jo, kje sta moja otroka, ona pa je odgovorila samo: 'Ničesar ne vem.'«

Med vožnjo izvedela resnico

»Takoj sem se odpravila proti Tuzli, med vožnjo po Avstriji pa me je klicala mama in mi povedala, da se je zgodilo nekaj strašnega. Na poti sem izvedela, da otrok ni več.«

Nesad Djedović (41) je mladoletno deklico in dečka ustrelil, nato si je neuspešno skušal soditi sam. V kritičnem stanju so ga prepeljali na urgenco.