Vaška dobrotnica

Tragedija v bližini Bjelovarja

zf
19. 8. 2016, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Enainšestdesetletna Nada Hanžeković se je odločila obiskati svojo najboljšo prijateljico. Ko je z avtom zavijala na dvorišče, je nenadoma pridrvel BMW in se zaletel v njeno vozilo. Nada je bila dobrotnica za vso vas.

24 sata
Oboževala je svoj vrt in z ljubeznijo pripravljala ozimnico za svoje vnuke, ki jih je rada obiskovala in osrečevala.

Nada je od silnega udarca umrla na kraju. »Mama je bila sijajna ženska, na vasi so jo klicali dobri duh,« v solzah pove 28-letna hči Vladimira Popović. Med iskanjem družinskega albuma, da bi pokazala fotografije svoje matere, Vladimira ne more zaustaviti solz. Pripoveduje, kako rada je imela njena mama cvetje in kako rade so imele cvetice njo. »Ni bilo cvetja, ki ji ne bi uspevalo,« pove.

»Oboževala je svoj vrt in z ljubeznijo pripravljala ozimnico za svoje vnuke, ki jih je rada obiskovala in osrečevala,« dodaja. Po tragični smrti moža pred dvajsetimi leti je Nada živela kot samohranilka, z veliko ljubezni in odrekanja je vzgojila hčer. Veljala je za občudovanja vredno žensko tako v službi kot doma, na vasi. »Če je moral kak starejši sosed k zdravniku ali pa je bilo treba popaziti na otroke, so se zmeraj obrnili nanjo,« razlaga Vladimira.

In tako je teklo Nadino življenje vse do poznega torkovega popoldneva, ko se je odločila, da bo obiskala starejšo prijateljico Ankico Jambori. Življenje se je nenadoma ustavilo, vmes je posegla usoda. »Nada mi je telefonirala okoli 15.40 in mi sporočila, da mi prinese lubenico. Odšla sem ven, da ji odprem dvoriščna vrata, saj sem vedela, da bo točna. Videla sem, kako zavija na moje dvorišče, nato pa je vse skupaj prekinil glasen pok. Osupnila sem. Njen avto je pristal v jarku pred hišo,« pripoveduje še vedno pretresena Ankica in dodaja: »Ob silovitem udarcu je Nadino ford fiesto večkrat obrnilo na cestišču, nato pa sunkovito zabrisalo pred hišo. BMW je zaradi močnega trka obrnilo na cesti v nasprotno smer, Nada pa je zaradi strahovitega udarca umrla na kraju nesreče.«