Skok v Drino

VIDEO: Po tragediji v Zvorniku: dan prej Andrej ni želel skakati

T.L.
8. 8. 2016, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Iskanje Andreja Beuca, ki je izginil po skoku v reko Drino, se nadaljuje danes.

Facebook
34-letni Andrej Beuc iz Krškega je sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec.

Vsi, ki so poznali Andreja Beuca iz Krškega, so v šoku: na tekmovanju v skoku z mostu v Drino, ki je v nedeljo potekalo v Zvorniku na meji med Srbijo in Bosno in Hercegovino, namreč po skoku ni splaval na površje.

34-letni Beuc iz Krškega je sicer izkušen skakalec. Ugotovitve preiskave tragičnega dogodka še niso znane, toda tokrat naj bi v vodo priletel z nekoliko razširjenimi rokami, zaradi česar je najverjetneje močno udaril v glavo.

Počasen odziv reševalcev?

V Zvorniku so sicer v okviru kulturnega festivala izvajali skoke z mosta Kralja Aleksandra Karađorđevića. Z višine 20 metrov je skakalo 15 tekmovalcev. Globina reke na mestu skokov je znašala pet metrov, so dejali organizatorji. Pred tekmovanjem so ugotovili, da je dno reke varno in da ni nanosov. Časnik Euroblic sicer piše, da se je na kraju dogodka zdelo, da se je podjetje iz Beograda, ki je bilo na prireditvi zadolženo za varnost, v trenutku nesreče odzvalo zelo počasi. Če bo odgovornost padla nanje, pa bo pokazala preiskava. 

V nedeljo okoli 19. ure so ustavili iskanje za pogrešanim Andrejem. Z iskanjem so nadaljevali potapljači ministrstva za notranje zadeve Republike srbske in potapljaškega kluba Panterji. 

V soboto ni želel skakati

Glede na besede enega od udeležencev Andrej dan pred, v soboto, ni želel skakati na podobni prireditvi. Skakalec iz BiH je v solzah pripovedoval. "Skupaj smo sedeli na kosilu. Vem, da je dosegal dobre rezultate v skokih z mostu v Mostarju. Slišal pa sem, da včeraj ni želel skakati v Jajcu, kjer je bila organizirana podobna prireditev. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo.

Andrej menda ni želel skakati v Jajcu, ker po njegovi oceni ni bilo dovolj varno. V nedeljo pa se je odločil, da bo v Drino skočil.