Krško

FOTO: Pijan trčil v znak, prebil ograjo in končal tik ob Savi

G.G.
15. 7. 2016, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Krškem je nekaj po polnoči 23-letni voznik s pomočjo alkohola izgubil oblast nad avtom. Trčil je v prometni znak, prebil ograjo in pristal pod mostom na obrežju reke Save.

Profimedia
Voznik in sopotnica sta imela srečo. Bila sta le lažje poškodovana.

Lažje poškodovanega voznika in lažje poškodovano 19-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

23-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper povzročitelja nesreče na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Profimedia

Letos je na cestah na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo 13 oseb, v enakem obdobju preteklega leta pa pet. V štirih primerih je bil vzrok prometne nesreče s smrtnim izidom neprilagojena hitrost. V prvih šestih mesecih so policisti na območju te policijske uprave obravnavali 186 prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar je kar za 32 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.

Profimedia
Voznik je prebil ograjo.

Voznike ponovno pozivajo, da se za volan odpravijo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestnoprometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev, so opozorili.