Šokirana

Mama umorjene deklice: »Niti slutila nisem, da jo pošiljam v smrt«

R.T.
12. 7. 2016, 09.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poročali smo že o 28-letniku, ki je na rojstnodnevni zabavi ugrabil triletno deklico, jo posilil ter umoril.

Okoli 21. ure je odšla po hčerko, a je ni bilo na zabavi.

Vladica Rajković je v soboto v vasi Vratarnica ugrabil Anđelino Stefanović, jo posilil in umoril.

Rojstni dan je praznovala eno leto stara nečakinja Rajkovića. Prisotnih je bilo veliko otrok, a je izbral triletno Anđelino. Z otroki se je igral, jim napihoval balone, …

Vladica Rajković

Še vedno šokirana

Danijela Stefanović, mama umorjene deklice, je še vedno v šoku. »Da ga vidim, bi vzela sekiro in poiskala pištolo, da ga ubijem na licu mesta,« je dejala pretresena mama.

Dan prej je prišel k njej njen brat Dalibor Stefanović in jo prosil, naj Anđelino pripelje na rojstnodnevno zabavo hčerke njegovega prijatelja Perice Rajkovića. »Oblekla sem hčerko, ji uredila pričesko in jo poslala v hišo, ki stoji tik ob naši. Niti slutila nisem, da jo pošiljam v smrt,« je še povedala Danijela.

Ni je bilo na zabavi

Okoli 21. ure je odšla po hčerko, saj je morala v posteljo. »Bila sem šokirana, ko sem videla, da moje hčerke ni bilo več tam. Odhitela sem do brata in mu povedala, da je izginila. On je zbral vaščane in začel iskalno akcijo. Jaz sem poklicala policijo, ki je v Vratarnico poslala patrulje,« je dejala. Policisti so zaprli ceste, vaščani pa preiskali zapuščene hiše, grape in reko Timok.

Anđelina Stefanović

Izkazalo se je, da je Vladica deklico odvedel do vasi Zagrađe, od tam pa v gozd. Po posilstvu ji je glavo razbil s kamenjem, jo udarjal in brcal dokler ni izdihnila. Svoja krvava oblačila je opral v reki Timok in jih odnesel domov, da bi se posušila. Ko si je nadel čisto opravo, se je odpravil nazaj na zabavo.

Stric ga je opazil

Dekličin stric Dalibor je takoj opazil, da se je Vladica preoblekel. »Zagledal sem ga, kako se je vrnil na zabavo, se usedel in si natočil piva. Opazil sem, da se je preoblekel. Pristopil sem in ga vprašal, kje je nečakinja, on pa mi je odgovoril: 'Ne vem, pustil sem jo na avtobusni postaji.' Takoj sem vedel, da je bil on,« je povedal Dalibor.

Vladico so pred pobesnelo množico rešili policisti. Vaščani so ga namreč hoteli linčati.

Priznal, da je že ubijal

Vladica je na zaslišanju priznal zločin in povedal, kje je pustil trupelce. Njegov oče je po umoru posumil, da je sin kriv tudi za izginotje Dragane Stanković (47) iz Vratarnice, s katero naj bi se sporekel tik pred njenim izginotjem. Vladica je odgovornost sprva zanikal, včeraj pa priznal, da jo je ubil, jo zavil v odejo in vrgel v reko Timok. Policisti so truplo v reki res odkrili, a še niso uradno potrdili, da gre za pogrešano Dragano.