Top flop tedna

Povod za poroke je bil denar

ss
20. 6. 2016, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 Iz garaže stanovanjske hiše na območju Trebnjega so tatovi ukradli posodo z gorivom in nekaj mesa ter lastnika oškodovali za približno tisočaka.

9 Kranjski policisti so obravnavali domačina, ki je z dvorišča poskušal ukrasti avtomobil. Storilec je izkoristil nepazljivost lastnika, saj je bil avto odklenjen, v njem pa je lastnik hranil tudi rezervne ključe. Nepridiprav je vozilo z lahkoto spravil v pogon, nato pa pohodil plin in se v naglici poskušal odpeljati z dvorišča, a se je pri tem zaletel v garažo. Osumljenca sta na kraju zločina do prihoda policistov zadržala dva občana. Tat je sicer vozil brez vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola, strokovni pregled zaradi suma uživanja drog pa je odklonil. Sledijo plačilni nalogi in kazenska ovadba.

8 Ljubljanski policisti so v Tivoliju obravnavali drzno tatvino. Ugotovili so, da je oškodovanka s prijateljicama sedela v parku, ko je k njim pristopil mlajši moški in jih ogovoril v angleškem jeziku, in sicer je vprašal, ali lahko prisede. Dekleta so mladeniča zavrnila, on pa je z mize ukradel mobilni telefon in zbežal v smeri Rožnika.

7 V Nazarjah so tatovi iz prostorov športnega društva ukradli nekaj žganih pijač.

Na območju Trebnjega so neznanci kradli meso. 

6 Postojnski policisti so na avtocestnem počivališču Studenec obravnavali prometno nesrečo, ki jo je pod vplivom žlahtne kapljice (0,98 mg/l) povzročila 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Avstrije. Voznica je tudi zaradi prevelike hitrosti na uvozu na počivališče izgubila nadzor nad avtomobilom, zapeljala na zelenico ter trčila v parkirani tovorni vozili in smetnjak. Čaka jo obdolžilni predlog.

5 Pred gostinskim lokalom na Stanetovi ulici v Celju je neznani storilec zažgal večji senčnik.

4 Na Derčevi ulici v Ljubljani je neznanec ukradel kombinirano vozilo Renault Master, ki ga je oškodovanec pustil v teku, medtem ko je na omenjeni ulici opravljal dostavo. Pri pobegu je neznanec »sesul« zapornico, ki zapira parkirišče, in odbrzel v smeri Šišenske ulice. Lastnik kombija je oškodovan za okrog 12.000 evrov.

3 Jeseniški policisti so obravnavali tri mlajše fante, ki so pred trgovino na Slovenskem Javorniku prevrnili betonski smetnjak. Proti mulcem policija vodi prekrškovni postopek zaradi vandalizma, za kar je predvidena globa od 208 do 417 evrov.

3000 evrov škode so povzročili neznanci, ki so se s črnim sprejem znesli nad fasado stolne cerkve v Celju.

2 Na cerkev sv. Danijela v Celju so neznani umetniki s črnim sprejem narisali pentagram ter napisali »PRASICE«, »SLOVENSKA LEGIJA«, »KURBE« in »SATAN«. Škode je za okrog 3000 evrov.

1 Gorenjski kriminalisti so zaradi sumov fiktivnih porok kazensko ovadili šest oseb, in sicer tri Slovenke in tri državljane Kosova. Ugotovljeno je bilo, da so Slovenke s tujci na Kosovu sklenile zakonsko zvezo zaradi pridobitve koristi in pravic iz naslova dovoljenja za prebivanje na območju Slovenije, a so bile nakane osumljencev razkrinkane še pred pridobitvijo dovoljenja. Za omenjeno kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen do tri leta zapora.