Od Escapa do hiše v Murglah

Partner Simone Dimic v osebnem stečaju

R.T.
10. 6. 2016, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo osebni stečaj nad Romanom Horvatom, partnerjem nekdanje šefinje kabineta Boruta Pahorja Simone Dimic.

Arhiv Svet24
Simona Dimic in Roman Horvat

Predlog za osebni stečaj je že konec leta 2015 vložila Factor banka.  Upniki imajo tri mesece časa za prijavo terjatev, zadnji rok je 12. september.

Roman Horvat, ki ga javnost pozna kot nekdanjega lastnika nekdanje turistične agencije Escape, ki je bila v času vlade Boruta Pahorja glavna letalska prevoznica vlade. 

Dimičeva in Horvat sta s 350 tisoč evrov posojila pri državni NLB po ugodnih obrestnih merah obnavljala hišo v Murglah. Ta teden se je v tej zadevi končalo sojenje nekdanjim bančnikom NLB, ki so kredit odobrili. Draško Veselinovič, Matej Narat in Miran Vičič so bili oproščeni obtožb o zlorabi položaja.

Še vedno pa na sodišču poteka ločen postopek zoper Romana Horvata, nekdanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak in njeno desno roko Mateja Košiča. Tovšakova in Košič sta v zadevi obtožena zlorabe položaja, Horvat pa napeljevanja h kaznivemu dejanju.