Črna kronika

Ne čuti se krivega

Z.F.
12. 4. 2016, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Despotu Vraniću je višje sodišče v Novem Sadu ukinilo osemletno zaporno kazen in mu odredilo hišni pripor. Na ponovnem sojenju je Vranić povedal, da se ne čuti krivega za nesrečo, vendar izraža globoko sožalje svojcem žrtvam nesreče.

arhiv svet 24
Zdaj 23-letni Despot Vranić bo prestajal sedemletni hišni pripor, prav tako mu je sodišče odvzelo vozniško dovoljenje.

Dvaindvajsetletni Vranić je junija 2014 pod vplivom alkohola z avtomobilom znamke Audi vozil 260 kilometrov na uro skozi središče mesta Novi Sad, v križišču je nato zadel vozilo znamke Volkswagen Polo, ki je prevozilo rdečo luč. Vozilo je ob trku večkrat zasukalo, ga odbilo v drog, ki ga je zaradi silnega udarca izruvalo, in pristalo je na nasprotnem voznem pasu. V vozilu je bila dvajsetletna trojica, Milica Ležimirac, Vladica Matović in Aleksandar Marič. Vsi trije so zaradi silovitega trčenja umrli na kraju dogodka.

Sodišče je zaradi napak Vraniću sodilo ponovno.

Prva obravnava ovržena

Sodišče je na prvi obravnavi Vraniću dosodilo osem let zapora zaradi ogrožanja javnega prometa in uboja treh mladih. Zoper sodbo je novembra lani odvetnik Tatomir Leković, zagovornik Despota Vranića, podal pritožbo na prizivno sodišče, ki je sodbo višjega sodišča pozneje razveljavilo z argumenti, da je bil proces sojenja krivičen, končna sodba pa podana nerazumljivo. Prizivno sodišče je sporočilo tudi, da je bila sodba podana brez utemeljenih dejstev in razlogov, ki so vplivali na končno odločitev, izrečena kazen pa v veliki meri protislovna.

Ponovno sojenje

Sodišče je 23-letnemu Despotu Vraniću včeraj sodilo ponovno. Ovržena je bila osemletna zaporna kazen, prisodili pa so mu sedemletni hišni pripor, v katerem se bo gibal s plombo, pripeto na noge.