Črna kronika

Gasilec, ki je gasil požar v Povžanah, je še vedno v komi

R.T.
11. 4. 2016, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V petek popoldne se je v proizvodni hali podjetja Puplatex v Povžanah vnel požar. Poročali smo, da je bil med gašenjem poškodovan gasilec, da so odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Dolenjski List
Gasilec je po pol ure čakanja v ambulanti izgubil zavest (fotografija je simbolična).

Kot poročajo Primorske novice, je 35-letni gasilec iz Senožeč nekaj minut po osmi uri zvečer poveljujočemu potožil, da se slabo počuti. Peklo ga je v prsih, težko je dihal. Odpeljali so ga v hrpeljsko ambulanto.

Gasilec naj bi doživel srčni zastoj.

Gasilec je po pol ure čakanja v ambulanti izgubil zavest. Zdravniško osebje ga je pol uro oživljalo, nato pa so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so ga obdržali v komi. Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi gasilec zaradi napora doživel srčni zastoj – srce ob naporu zaradi zamašene žile ni dobivalo dovolj krvi. Gasilec še vedno leži v ljubljanskem kliničnem centru, poroča Žurnal24.

Zgorelo je 25 let trdega dela

Po poročanju Primorskih novic obstaja sum, da je bil ogenj podtaknjen, med gašenjem naj bi bili na kraju že kriminalisti. Lastnik podjetja Purplatex Hektor Šepič je za časnik navedel, da je zgorelo vse, stroji, izdelki, zaloge, material. "Zgorelo je 25 let trdega dela," je dodal lastnik podjetja. Pojasnil je še, da so zadnji delavci prostore zapustili ob 14.20, dobro uro in pol pozneje pa je zagorelo.