Črna kronika

Mati umrlega Domna razkrila, da je v želodcu imel psihoaktivno snov

J.P.
2. 4. 2016, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev preklicujejo iskanje pogrešanega Domna Simoniča.

G.T.
Truplo so iz Drave potegnili pri hidroelektrarni Zlatoličje.

Facebook
Domen Simonič, študenta prava v Londonu, je prišel na krajše počitnice k očetu in izginil.

Kot smo poročali, so gasilci v četrtek pri elektrarni Zlatoličje iz Drave potegnili moško truplo, kar so nam pozneje potrdili tudi na Policijski upravi Maribor. Že takrat je vse kazalo, da gre za pogrešanega Domna Simoniča.

Sedaj so to potrdili tudi na omenjeni policijski upravi. Kot so sporočili, oblačila in predmeti, ki so bili najdeni ob truplu v kanalu reke Drave v Zlatoličju, potrjujejo, da gre za iskanega Domna. »Za dokončno potrditev identitete bo opravljena ustrezna preiskava,« so še dodali.

Njegovo smrt za zdaj obravnavajo kot utopitev

Po poročanju Pop TV naj bi bil čas njegove smrti 24. februarja med polnočjo in 3. uro zjutraj, torej ne dolgo po tistem, ko je izginil. Policisti njegovo smrt za zdaj obravnavajo kot utopitev. Rezultati toksikološke analize naj bi bili znani prihodnji teden.

G.T.

Mama je prepričana, da so primeri povezani

Domnova mama Eva Simonič je sicer zahtevala, da se obdukcija opravi v Ljubljani. Že pred časom je namreč dejala, da če bo Domen najden v Dravi, kot sta bila najdena druga dva fanta, potem ima Maribor in z njim tudi Slovenija resen problem.

G.T.

Je bil Domen žrtev nove droge? Eva Simonič je v oddaji 24 ur zvečer povedala, da naj bi v Domnovem želodcu našli ostanke psihoaktivne snovi. Ta naj bi bila podobna tisti, ki so jo odkrili pri Klemnu Lenku. Pri tretjem fantu, Petru Aplincu, sodne obdukcije menda niso naredili, je dejala. So pa pri obeh, tako Lenku kot Aplincu, v telesu zaznali prisotnost alkohola.