Črna kronika

Anteju grozili s smrtjo

U.K.
18. 11. 2015, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Anteja J. je trojica zvabila v stanovanje in ga hotela z grožnjami prisiliti, da bi jim izročil denar. Na srečo mu je pred njimi uspelo pobegniti in poklicati policijo. Trojica pa je pristala za zapahi.

Facebook
Jasmin Husjenagić (25), imenovan tudi Pit Bull.

Jasmin Husjenagić (25), imenovan tudi Pit Bull, Filip Adžaga (28) in Leona Popović (31) so pristali v priporu zaradi ugrabitve in izsiljevanja. Po infromacijah policije naj bi Anteja poklicala Leona in ga prosila, če ji lahko prinese nekaj droge. Šlo naj bi za »speed«.

Facebook
Prisiliti so hoteli Anteja, da bi jim izročil denar.

»Leono sem poznal že od prej in nisem sumil, da bi lahko prišlo do težav,« je dejal ugrabljeni. Ante je odšel do njenega stanovanja v Karlovcu, tam pa sta ga poleg nje čakala še Jasmin in Filip. Jasmin mu je pokazal policijsko značko in dejal, da naj odide z njim v stanovanje. Delal se je, da je policist in ga začel obtoževati, da je Leoni dolžan 500 kun.

Facebook
Ante je Leono poznal, zato ni sumil, da bi lahko prišlo do takšne situacije.

»Pojma nisem imel, o čem govorijo, saj ji nikoli nisem dolgoval nobenega denarja,« je dejal Ante policistom. Ko jim je to vrgel v obraz, je Jasmin postal nasilen. Sprva mu je grozil le verbalno, da mu bo polomil prste in celo, da ga bodo ubili, če ne jim izplača denarja. Leona mu je nato prinesla papir, na katerem je pisalo, da ji dolguje denar. Nato so ga izpustili, da je odšel do bankomata, a je zbežal na policijsko postajo. Pred tem so mu dejali, da vedo, kje živi in da če bo zbežal, ga bodo ubili. Policisti so zgodbo potrdili, saj so ugrabitelji Anteja poklicali po telefonu in mu grozili v navzočnosti preiskovalcev.