Črna kronika

Trčenje v Ljubljani: 'Slišali smo glasne krike, povsod je bila kri, na prehodu za pešce pa je nepremično ležal njen otrok'

G.G.
15. 7. 2015, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V torek pozno zvečer, okoli 22.30, je »počilo« v križišču Dolenjske ceste in Galjevice v Ljubljani. Trčila sta 21-letni voznik črnega VW lupa in 27-letna voznica modrega fiata punta, v katerem sta bila še 6-letni otrok, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, in pes.

Svet24

Svet24

Trčenje je bilo zelo glasno in iz sosednjega bloka so hitro prihiteli tamkajšnji stanovalci. Starejši gospod iz sosednje stavbe je bil prvi na kraju nesreče, ki je za Svet24 opisal, kaj se je zgodilo: »Slišali smo glasen tresk, zato smo šli pogledati kaj se je zgodilo. Ko smo prispeli do križišča, smo slišali glasne krike gospe (mame). Na prehodu za pešce je nepremično ležal njen otrok, ki ga je med trkom vrglo iz avtomobila. Povsod je bila kri. Na cesti je bil prav tako majhen kuža, do katerega je pristopila moja hči in ga poskušala spraviti na noge, a neuspešno. Ženi sem takoj rekel naj pokliče policijo in rešilce,« je povedal moški.

»Voznik črnega avtomobila je samo nemo sedel v svojem avtu in gledal predse. Verjetno je bil v šoku,« je še dodal moški in nadaljeval: »Otrok sredi ceste je imel veliko luknjo v glavi in je zelo krvavel. Prav tako je imel zlomljeno čeljust in medenico - to so mi kasneje povedali rešilci, ki so bili nekaj minutah po klicu na kraju nesreče - vključno s policijo in gasilci.«

Kako je prišlo do nesreče?

Policija je ugotovila, da je vozna punta pri zeleni luči zavijala levo v smeri proti Jurčkovi cesti. Pri tem je zaprla pot vozniku, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, naravnost skozi križišče, a domnevno z neprilagojeno hitrostjo.

Svet24

Voznica in voznik sta bila v trčenju huje poškodovana, otrok pa naj bi bil v kritičnem stanju.