Slovenija

Avtocesta do Gruškovja kmalu

STA
15. 7. 2015, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Predstavniki Darsa bodo danes v Vidmu pri Ptuju podpisali izvajalsko pogodbo s podjetjem SGP Pomgrad, ki bo tako kmalu le začel gradnjo prvega dela avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje. Dokončanje edine avtocestne luknje na 2300 kilometrov dolgem odseku med Hamburgom in Solunom se začenja avgusta, celoten odsek pa naj bi bil končan poleti 2018.

Zbrane ob podpisu pogodbe bo nagovoril minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

SGP Pomgrad bo prvi, nekaj več kot sedem kilometrov dolg odsek, za 56,2 milijona evrov gradil v konzorciju z Gorenjsko gradbeno družbo, CGP Novo mesto in Cestnim podjetjem Ptuj. Izbran je bil med 13 ponudniki, na Darsu pa so hkrati že izbrali tudi izvajalca začetnih gradbenih dela za drugi del odseka. S ponudbo 6,2 milijona evrov je bila izbrana ponudba družbe Euro Asfalt iz Sarajeva.

Sicer pa je trenutno v teku tudi razpis za izvedbo drugega, skoraj šest kilometrov dolgega dela avtoceste od Podlehnika do hrvaške meje. Dars je zgornjo vrednost del omejil na slabih 75 milijonov evrov, rok za oddajo ponudb pa se izteče 22. julija. Predviden rok za dokončanje del je 32 mesecev od podpisa pogodbe.