Črna kronika

Upokojenca umrla zaradi lakote

M.R.
7. 6. 2015, 07.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Beograjska upokojenca, ki so ju sosedi v sredo v stanovanju našli mrtva, sta najverjetneje umrla zaradi lakote.

arhiv Svet24

Kaj je bilo usodno za 67-letnega Nikolo Milobratovića in njegovo leto starejšo ženo Spaseno Milobratović, bo pokazala obdukcija. Kako težko sta se upokojenca prebijala skozi vsakdan, kaže podatek, da sta v lokalni pekarni pustila za 4000 dinarjev oziroma dobrih 30 evrov dolga, poroča srbski blic.rs.

V stanovanje zakoncev Milobratović na Ulici Nedeljka Čabranovića v Beogradu so sosedje vdrli v sredo po tem, ko ju že nekaj časa ni bilo na spregled, iz stanovanja pa se je širil smrad. Spasena je ležala mrtva na hodniku, Nikolo pa so našli mrtvega v spalnici na postelji. Po prvih izsledkih preiskave nista umrla nasilne smrti.

V lokalni pekarni sta pustila za 4000 dinarjev oziroma dobrih 30 evrov dolga.

»Živela sta v adaptiranem stanovanju. Z njima nikoli nismo imeli problemov. Vedeli smo, da težko živita, saj so pokojnine nizke, a se glede tega nista nikoli pritoževala,« je za blic.rs povedala Dobrila Guzina, predsednica hišnega sveta. Ena od sosed, ki ni želela biti imenovana, je dejala, da so ju v nedeljo obiskali sorodniki iz Hrvaške, ker pa nihče ni odprl vrat, so se na petah obrnili in odšli.