Črna kronika

Z obsodbo vodje Viol divjanje v Tepanju dobilo epilog

STA/J.P.
17. 4. 2015, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Z izrekom enoletne zaporne kazni enemu od vodij mariborske navijaške skupine Viole Romanu Križnjaku se je na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah 14 mesecev po napadu mariborskih navijačev na gostujoče španske navijače po nogometni tekmi med Mariborom in Sevillo na avtocestnem počivališču v Tepanju zaključil sodni del zgodbe, piše današnje Delo.

Media 24

Križnjak je bil edini od dvajseterice obtoženih, ki krivde za dejanje ni priznal, zato ga je doletela najhujša kazen. Tožilstvo mu je v zameno za priznanje krivde ponujalo 200 ur družbenokoristnega dela, a je ponudbo zavrnil in ves čas zatrjeval, da v pretepu ni sodeloval. Tudi policisti ga niso prijeli na kraju dogodka, pač pa se je pri njih oglasil naslednje jutro, po zasegu oblačil in hišni preiskavi pa ostal na prostosti, dodaja časnik.

Preostalih 19 soobtoženih so glede na dogovor s tožilstvom o priznanju krivde doletele različne kazni, od zapornih, ki so jih prestali že lani, do pogojnih ali denarnih kazni.

Križnjaka je najbolj obremenilo pričanje enega izmed udeležencev Denisa Bajrića, ki so ga prijeli na mestu dogodka in je dejanje priznal že policistom, nato pa zaradi kooperativnosti s tožilstvom ostal na prostosti. Kot piše časnik, zagovornik Križnjaka Blaž Kovačič Mlinar meni, da sodba ne bo obstala, saj jim sodišče ni dovolilo zaslišanja oškodovancev iz Španije.

Preostalih 19 soobtoženih so glede na dogovor s tožilstvom o priznanju krivde doletele različne kazni, od zapornih, ki so jih prestali že lani, do pogojnih ali denarnih kazni.

Skupina napadalcev se je februarja lani po tekmi v Ljudskem vrtu med Mariborom in španskim prvoligašem Sevillo (2:2) peljala za avtobusom navijačev nasprotnega moštva. Ti so se ustavili na bencinskem servisu v Tepanju, kjer so jih presenetili napadalci. Slednji niso napadli le njih, pač pa tudi šoferja avtobusa in ju lažje ranili.

Na avtobusu so razbili vetrobransko steklo, precej pa so poškodovali tudi bencinski servis. Skupaj naj bi povzročili za okoli 5000 evrov materialne škode, enemu od navijačev so zlomili čeljust, ob tem pa štiri ljudi lažje poškodovali.