Črna kronika

Rekorder med prekrškarji po primorski avtocesti z 248 kilometri na uro

STA/J.P.
17. 4. 2015, 12.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V četrtkovem maratonu nadzora hitrosti na slovenskih cestah so policisti ugotovili 1225 prekoračitev, najvišja izmerjena hitrost je bila 248 kilometrov na uro, so sporočili z Generalne policijske uprave. Polovica kršitev je bila v naseljih, večino voznikov so obravnavali takoj, drugi pa lahko v prihodnjih dneh pričakujejo obvestilo v nabiralniku.

Arhiv Svet24

V četrtkovi akciji nadzora hitrosti so policisti po navedbah Generalne policijske uprave v naseljih ugotovili 640 kršitev, na cestah izven naselja 102 kršitvi, 483 kršitev pa so ugotovili na avtocestah. "Kljub opozorilom in odmevnosti, ki jo je bil tokratni poostren nadzor deležen v medijih, so posamezni vozniki prekoračili hitrost preko vseh razumnih meja," ugotavljajo.

Informacije o akciji bo danes ob 13. uri podal tudi predstavnik sektorja prometne policije Robert Vehovec.

Večji prekoračitvi hitrosti so policisti ugotovili na primorski avtocesti, eden od voznikov je vozil s hitrostjo 248 kilometrov na uro, drugi pa 200 kilometrov na uro. Nadpovprečno visoko hitrost, in sicer 185 kilometrov na uro, so policisti prav tako izmerili na pomurski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro.

V 768 primerih so voznike obravnavali na kraju ustavitve, 457 lastnikov motornih vozil pa lahko pričakuje, da bodo v naslednjih dneh prejeli obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oz. plačilni nalog po pošti.

Na policiji sicer z zadovoljstvom ugotavljajo, da je velika večina voznikov pozitivno sprejela četrtkove aktivnosti, ko je nadzor hitrosti na 700 nadzornih točkah opravljajo okoli 250 policistov. Po njihovih navedbah je velika večina voznikov hitrost dodatno prilagodila in tudi zaradi tega policisti v četrtek niso obravnavali nobene tragične prometne nesreče.