Črna kronika

12-letni Elia na igrišču za ragbi umrl pred očmi mame in brata

Č.K.
17. 2. 2015, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Mali Elia je sobotno ragbijsko tekmo nestrpno pričakoval in se nanjo trdo pripravljal ves teden.

Arhiv Svet12

Po pripovedovanju njegovih bližnjih so bili njegovi idoli igralci italijanske ragbijske reprezentance in sobotna tekma v regionalni ligi Under-14 v deželi Marche, med ekipama Amatori Macerata in Fabriano, je bila vrhunec letošnjega prvenstva. A tekma se je končala tragično, Elio je namreč izdalo srce.

Po prvih informacijah je mlademu igralcu med tekmo nenadoma postalo slabo. Trenerja je zaradi bolečin v predelu prsnega koša prosil za zamenjavo. »Ne počutim se dobro,« so bile besede, ki jih je izrekel Elia, ko je sedel na klop za rezervne igralce, nato pa se je zgrudil. 

Na tribunah je dramo opazoval zdravnik, ki je priskočil na pomoč in začel masažo srca. Nekaj minut pozneje so prišli še reševalci, ki so nadaljevali oživljanje mladeniča, a brez uspeha. Umrl je, preden je prišel v bolnišnico. Da je bila drama še večja, je vso tragedijo s tribune nemočno opazovala mladeničeva mama, na igrišču pa tudi njegov 13-letni brat.

»Še dobro, da so bratca, ko so videli, kaj se dogaja, nemudoma odpeljali z igrišča,« je dejal eden izmed gledalcev. Soigralci Elie in nasprotna ekipa so v šoku in pristojni so jim že obljubili psihološko pomoč. Preiskovalni sodnik je že odredil obdukcijo, ki naj bi razkrila točen vzrok smrti. Medtem pa celotno mesto žaluje.