Črna kronika

Trije malčki so se poslovili od umorjene mamice

S.R.
17. 2. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V petek je Silvo Temnik svoji ženi Mojci vzel zadnji dih. Po ugotovitvah policije je dejanje skrbno načrtoval.

Svet24

arhiv Svet24

Petek trinajstega je upravičil svoj sloves. Najprej z rokami, nato pa še z vrvjo je nekdanji mesar zadavil svojo ženo, mamo treh otrok. Včeraj so jo svojci in znanci pospremili na zadnji poti.

Solze in zvoki hlipanja
Čeprav bi moral biti včerajšnji dan lep in sončen, se je trgal pod žalostjo, ki je zajela Šmartno v Rožni dolini. Majhna vasica in znanci od blizu in daleč so k zadnjemu počitku pospremili 31-letno Mojco Temnik. Žrtev krutega moža Silva Temnika, ki ji je v petek zvečer vzel še zadnji dih. Breme žalosti in tudi treh otrok, starih 2, 4 in 6 let, je padlo na mamo in očeta pokojne Mojce, Branka in Olgo.

Tragedija, ki se ne bi smela zgoditi, a je bila, kot vse kaže, dolgo in skrbno načrtovana, se je zgodila v petek zvečer, nekaj po 23. uri v Celju. Mojca in Silvo sta imela po pričanju njunih znancev že dlje časa zakonske težave in sta zadnjih nekaj tednov tudi živela ločeno. Čeprav naj bi bila želja moža, da se spet preselita v skupno družinsko okolje, močna, pa zaradi njegovih težav z alkoholom in preteklega nasilja ni bila mogoča. Usodnega dne je Silvo dvakrat prišel pred podjetje Fragmat, kjer je delala 31-letna pokojnica. 

Svet24
Tako so se na pogrebu poslovili od umorjene Mojce Temnik.

Prvič zato, da se je prepričal, da je Mojca tistega dne v službi, in drugič z drugačnimi, grozljivimi nameni. Kot je včeraj pojasnila policija, se je 32-letnik z vlakom pripeljal do podjetja Fragmat in počakal, da je žrtev končala z delom. Pod pretvezo, da bi se rad z njo pogovoril, jo je zvabil v njen avto in jo povabil na pijačo. Ker je bil lokal že zaprt, sta se zapeljala v park v Celju, kjer se je zgodilo nedopustno.

Ker naj bi, po pripovedovanju kriminalistov, pokojnica morilčevo željo, da bi se spet preselila skupaj, zavrnila, jo je poskušal zadaviti. Sprva z rokami, a ker se je Mojca upirala, je nekdanji mesar uporabil vrv in tako dokončal svoje hladnokrvno dejanje. Pokojnico je nato strpal na tla med zadnje in prednje sedeže avtomobila in zapeljal v ulico XIV. divizije v Celju, kjer sta ga ob rutinskem pregledu, ker sta opazila, da voznik ni bil pripet, ustavila policista. Ob vprašanju, koga prevaža na zadnjih sedežih, je ravnodušno odgovoril: »Ubil sem svojo ženo.«

Svet24

Partnerja sta sicer že dlje časa imela zakonske težave

Kot nam je uspelo izvedeti, sta bila vzrok zanje alkohol in fizično nasilje, zaradi česar se je Mojca januarja tudi preselila nazaj k staršem. 32-letnik, ki je delal v celjski klavnici, naj bi pred časom prav zaradi alkohola izgubil službo. Policija pa ga je dobro poznala tudi zaradi nasilja nad ženo, kar so po številnih modricah opažali tudi Mojčini sodelavci in bližnji, zaradi tega mu je bila že dvakrat tudi izdana prepoved približevanja – prvič leta 2011 in drugič januarja leta 2014, ki se je ravnokar iztekla. Groženj 32-letnika pa naj bi bil v preteklosti deležen tudi oče pokojnice.

Največje žrtve tragedije so zdaj osiroteli trije fantki, ki so ostali brez mamice in posledično tudi brez očeta. Za skrbništvo 2, 4 in 6 let stare junake se bosta borila stara starša. A ker sama nimata dovolj denarja, da bi otrokom lahko kupila vse potrebno, potrebujeta pomoč. Na facebooku so se tako že začeli pozivi dobrim ljudem po pomoči. Ljudi pozivajo, da prinesejo oblačila, obutev (od št. 21 do 26), ki jih ne potrebujejo več, plenice št. 5, barvice, igrače, otroške knjige in druge nujno potrebne otroške stvari, razen hrane, za katero je poskrbljeno. Stvari lahko prinesete danes in jutri med 17. in 18.30 v gasilski dom na Ljubečni (Kocbekova cesta 5, Ljubečna).