Črna kronika

Divji voznik se je igral s policisti

Gabrijel Toplak
12. 2. 2015, 17.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ker voznik z avtomobilom in tablicami, ki niso pripadale temu vozilu, ni ustavil niti po uporabi modrih svetilk in zvočnih znakov, je po besedah policistov ogrožal preostale udeležence v prometu in zaradi tega povzročil prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

sta

Potem ko je v ponedeljek popoldne, kot smo poročali, na Titovi cesti v Mariboru za zdaj neznani voznik zapeljal s ceste in trčil v hišo ter pristal v dnevni sobi, pozneje pa se je kljub vsem dokumentom v avtomobilu odločil za pobeg, se v štajerski prestolnici podobni »podvigi« kar vrstijo.

Istega dne so namreč policisti obravnavali primer, ki je prav tako spominjal na ameriške filme, samo da si je v tem primeru voznik privoščil posnemati neustrašne voznike zloglasnega dirkaškega filma Hitri in drzni. »Mariborski policisti pozivajo občane, ki so bili med ponedeljkovo vožnjo voznika beemveja kakorkoli ogroženi, da se osebno ali po telefonu zglasijo na postaji prometne policije. Voznik je namreč medtem, ko so ga policisti lovili z uporabo modrih svetilk in zvočnih znakov, ogrožal ostale udeležence v prometu in povzročil prometno nesrečo,« je zapisal policijski inšpektor Gorazd Blanuša, sicer vodja izmene OKC.

Policisti so v ponedeljek nekaj po osmi uri z uporabo modrih svetilk in zvočnih signalov po mariborskih ulicah sledili ter izsledili voznika beemveja, serije 5, rjavo-sive barve, ki jim ob znaku ni ustavil. Tablice, ki so bile nameščene na vozilu, niso pripadale temu vozilu, so sporočili iz policijske uprave, policisti pa so vozniku sledili po Pobreški cesti, Taborski, Ruški, Gorkega in Preradovičevi ulici v Mariboru. »Občane, ki so bili zaradi ravnanja voznika beemveja kakorkoli ogroženi, posebej pa neznano peško z otroškim vozičkom, ki je v križišču Gorkega ulice in Ulice Moše Pijada hodila po površini za pešce, prosimo, da se zglasijo ali pokličejo na Postajo prometne policije Maribor ali številko 113. Policisti namreč želijo zbrati čim več obvestil in dokazov za poznejšo kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu,« je povedal Blanuša.

Del preganjanja oziroma lovljenja podivjanega voznika je videl tudi Matej iz okolice Maribora. Dejal je, da kaj takšnega, če nimaš prižgane televizije s tujim programom, ne vidiš vsak dan. »Vozili so hitro, slišati je bilo tudi cviljenje gum. Voznika nisem videl, a sem prepričan, da se je voznik s starejšim beemvejem s policijskimi vozili v tistem trenutku malo poigraval,« je pojasnil Matej.