Črna kronika

Pri delovni nesreči v okolici Nove Gorice drevo poškodovalo 28-letnega delavca

T.C.
11. 2. 2015, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Regijski center za obveščanje je danes ob 9:57 uri obvestil Policijsko upravo Nova Gorica, da se je pri delu na delovišču ob cesti Prevala – Ravnica v Mestni občini Nova Gorica, poškodoval 28–letni delavec zasebnega gozdarskega podjetja.

Arhiv Svet24¸

Ugotovili so, da so delavci na omenjenem območju širili cestišče ter podirali drevesa, eno od teh pa je padlo na omenjenega delavca, državljana Kosova, ki je pri tem utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe, gre za udarnino v predel glave.

Na kraj dogodka so odhiteli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga po nudeni zdravniški oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Omenjeni delavec je približno pol kilometra od križišča na Prevali v smeri Ravnice, žagal drevo višine 20 metrov in približno 15 centimetrov premera. Ko je odžagal spodnji del, je drevo verjetno zaradi vpetosti med ostala drevesa po posledicah žledoloma zanihalo in ga odbilo v smeri 28-letnega delavca ter ga poškodovalo.

Na kraju delovne nesreče je bil tudi predstavnik delovne inšpekcijske službe, policisti pa so v zvezi z delovno nesrečo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine delovne nesreče novogoriški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ter v skladu z usmeritvami pristojnega Državnega tožilstva podali ustrezen ukrep.

Woodlandia