Črna kronika

Bivšo ženo je zadavil z vezalkami

G.G.
8. 2. 2015, 16.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

51-letni Avstrijec je pred dnevi priznal, da je lani aprila umoril svojo leto dni starejšo bivšo ženo. »Želel sem, da že enkrat utihne,« je dejal skesani morilec, ki je svojo nergajočo »bivšo boljšo polovico« zadavil z vezalkami.

Par se je po nekaj veselih mesecih poročil sredi leta 2009, že čez eno leto pa sta se ločila. Nista pa se razšla. Še naprej sta živela skupaj in se vse pogosteje prepirala.

24. aprila lani sta, kot že večkrat, skupaj popivala in se s pomočjo alkohola, ki se je pretakal po njunih žilah, še lažje sporekla zaradi vsakdanjih malenkosti. Žena je nato odšla v spalnico, moški pa v kuhinjo. Iz predala je vzel valjar, zakorakal v spalnico in bivšo ženo treščil po glavi. Nato jo je zvezal, ji z lepilnim trakom prelepil usta in jo zadavil z vezalkami.

Sodniku je moški povedal, da jo je hotel »le prestrašiti«, a je očitno šel predaleč.

Po umoru se je zbral. Počistil je hišo in čez nekaj ur poklical policijo. Povedal jim je, da je ves osupel našel bivšo ženo na tleh. Poskušal naj bi ji pomagati, a je bila že mrtva. Čez nekaj dni pa se je zlomil in priznal, da jo je ubil, ker mu je »počil film zaradi njenega teženja.«