Črna kronika

Pijani dekleti napadli natakarja

M. R.
5. 1. 2015, 19.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Novogoriški policisti so v Rožni dolini obravnavali vlom v garažo, od koder je neznanec odnesel starejšo neuporabno zračno puško.

9. V Kopru so nepridipravi domačinki s parkiranega jeklenega konjiča ukradli vsa štiri kolesa s pnevmatikami. Škode je za okrog 4000 evrov.

8. Kranjski policisti so imeli opravka s 37-letnim domačinom, ki je zaposlenim v igralnici zaradi vztrajanja pri prepovedi vstopa grozil z imitacijo pištole. Sledi kazenska ovadba zaradi grožnje.

7. V Vojniku je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel kosilnico, kovinsko tablo ter nekaj olja. Škode je za okrog 500 evrov.

6. Mariborski policisti so v Šentilju v Slovenskih goricah ustavili in preverili voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da možakar na zadnjih sedežih prevaža 19 zavojev prepovedanih pirotehničnih izdelkov oziroma 910 kosov petard različnih znamk. Pirotehniko so mu kajpak zasegli in ga oglobili.

5. V Framu so modri angeli ustavili 41-letnega domačina, ki mu je alkotest nameril 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Možakar, sicer član ene od lovskih družin, je imel v jeklenem konjiču tudi puško, za katero je imel ustrezna dovoljenja, a jo je prevažal pod vplivom žlahtne kapljice. Policisti so mu orožje zasegli, ga oglobili, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi obdolžilni predlog.

4. Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili 34-letnega domačina zaradi suma ponarejanja denarja in listin. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljeni avgusta v različnih poslovalnicah na območju Ljubljane unovčil 202 bankovca v vrednosti 100 ameriških dolarjev in tako zaslužil okrog 15.000 evrov. Šarlatan je uporabljal tudi ponarejene osebne dokumente. Za ponarejanje denarja je predvidena zaporna kazen od šest mesecev do osem let, za ponarejanje listin pa do dve leti zapora.

3. Koprski policisti so s prsti v marmeladi zasačili 14-letna mulca, ki sta metala petarde v kontejnerje na Pristaniški ulici. Sledi obdolžilni predlog.

2. Novogoriški modri angeli so nad naseljem Budanje v občini Ajdovščina obravnavali vlom v lovsko kočo. Lovci pogrešajo nekaj posteljnine in posode, škode pa je za okrog 400 evrov.

1. Na novega leta dan so možje postave intervenirali v nekem lokalu v Luciji, kjer domačinki nista hoteli plačati zapitka, natakarja pa sta za nameček še zmerjali in ga fizično napadli. Policisti so kršiteljici pridržali in oglobili. Oglobili pa so tudi gostilničarja, ker je že pijanima damama stregel alkohol.